Telabyad'da elektrik çalışmaları yapılıyor

12 Kasım 2019 17:24
Kapat
Barış Pınarı Harekatı ile terör örgütlerinin işgalinden kurtarılan Suriye’nin Telabyad kentinde hayatın normale dönmesi için kamu hizmetleri verilmeye devam ediyor.

Şanlıurfa Valiliği İl Koordinasyon ve Harekat Merkezi nezaretinde sınır ötesinde görev yapan kamu kuruluşları, çeşitli altyapı hizmetlerine yönelik çalışmalarını sürdürürken, Karayolları ekiplerince Akçakale Sınır Kapısı’ndan Telabyad şehir merkezi arasındaki 10 kilometrelik yol da onarıldı. Yaklaşık 50 ton sıcak karışım asfaltın kullanıldığı çalışmalar sonucu, uzun yıllardır bakım görmemiş olan 10 kilometrelik yol yama ve serim çalışmalarıyla kullanılabilir hale geldi.

Telabyad’da yaşanan enerji sorununu çözmek için de sahada çalışmalarını sürdüren İl Koordinasyon ve Harekat Merkezi, TEİAŞ marifetiyle ilçeye enerji sağlayan trafo merkezi ile dağıtım hatlarında onarım çalışmalarını tamamlayarak test çalışmalarını yaptı. Arızaların giderildiği elektrik tesisine enerji sağlandığı takdirde şehre verilebileceği belirtildi.
 


 

Suriye’de terör örgütünden temizlenerek hayatın normale dönmeye başladığı Telabyad ilçesinin yanında Resulayn’da da benzer çalışmalar yürütülmüş, ilçenin içme suyu ihtiyacının sağlanması için DSİ tarafından sondaj kuyusu kazılarak şebeke bağlantıları yapılmıştı.

BİHA