AK Parti’de adayların sınavı bugün başlıyor

27 Ocak 2021 08:59
Kapat
AK Parti İl Başkan adayını belirlemek için Şanlıurfa’da bulunan AK Parti Genel Merkez heyetinin, bugün son olarak isimleri öne çıkan il başkanları ile görüşme gerçekleştirecek. Heyet, daha sonra belirlenecek 5 ismi genel merkeze iletecek.

AK Parti Genel Merkezi’nden Şanlıurfa’ya gelen Abdullah Ağralı, Orhan Karasayar ve Ziver Özdemir’den oluşan heyet, pazartesi günü eski il başkanları, eski belediye başkanları ile tek tek görüşme yapmıştı. Ertesi gün belediye başkanları ile yapılan görüşmenin ardından meclis üyeleri, partinin il yönetimi, kadın kolları ve gençlik kollarına yönelik anket düzenlenmişti. Üç isim önerisi alınmıştı. Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) temsilcileriyle de görüşme yapan AK Partili heyet, adaylar konusunda görüş aldı. Heyetin en son görüşme günü olan bugün ise, başkanlık için öne çıkan adaylarla görüşme gerçekleştirecek. Heyet, daha sonra kentten ayrılacak.

 

Genel Merkeze 5 isim sunulacak

AK Partili heyet, Şanlıurfa’da isimleri öne çıkan 5 adayı, genel merkeze sunacak. Genel merkezdeki Erkan Kandemir başkanlığındaki teşkilatlanma birimi, kendilerine sunulan bu 5 isimden eleme yaparak, sayıyı 3’e indirecek. Daha sonra bu 3 aday, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak. Erdoğan da, yapacağı çalışmanın ardından AK Parti Şanlıurfa İl başkan adayını belirleyecek.

Bu arada isimleri öne çıkan başkan adaylarının da, yarın Ankara’ya gideceği öğrenildi.

 

Seçim şubatta yapılacak

Öte yandan AK Parti İl Olağan Kongresinin şubat ayının ortalarında yapılması bekleniyor. Erdoğan tarafından belirlenecek başkan adayı tek liste ile seçime girerek, başkan seçilecek.

(BİHA)