Kapat
Sağlık Bakanlığı’nın verileri kapsamında Türkiye’nin risk haritası hazırlandı. Şanlıurfa, bu haritada “orta düzey risk”li iller arasında yer alıyor.

İstatistikçi Güçlü Yaman, Sağlık Bakanlığı verileri çerçevesinde Türkiye'nin risk haritasını hazırladı. Yaman'ın hazırladığı haritaya göre 9 il “çok yüksek risk”, 42 il ise “yüksek risk” altında görülüyor. Geçtiğimiz aylarda korona vaka sayısında rekor kıran Şanlıurfa, açıklanan bu haritada  ‘orta düzey risk’ alanında bulunuyor. Böylece Şanlıurfa’nın mart ayından itibaren normalleşmeye daha yakın iller arasında olması bekleniyor.  

Yaman, hazırladığı risk haritası ile ilgili Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Sağlık bakanının bugün yaptığı açıklamaya göre Türkiye'nin risk haritasını hazırladım. 9 il "çok yüksek risk", 42 il ise "yüksek risk" altında. 1 Mart sonrası için normalleşme açıklamaları yapılırken bu riskli illerde ne yapılacağı konusunda bir açıklama yok” ifadelerine yer verdi.

Bu arada Samsun, Ordu, Giresun, Tokat, Trabzon, Rize, Adıyaman, Kahraman ve Osmaniye “çok yüksek risk”li iller arasında bulunurken; Bitlis, Şırnak ve Hakkâri’nin ise “düşük risk”alanında yer aldığı görülüyor.

BİHA