Kapat
Şanlıurfa, IPARD II Programı 9. Çağrı Dönemi Sekizinci Grup Desteklenmek Üzere Seçilen Başvurular Listesi’nde, Organize Besi Bölgesi besi projeleri başta olmak üzere en fazla proje onayı alan il oldu.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Şanlıurfa İl Koordinatörü Dr. Sadık Yetim, yaptığı açıklamada, son açıklanan listede 35 milyon TL tutarında 19 projelerinin onaylandığını belirterek, Şanlıurfa’nın bu projeler ile IPARD hibelerinden en fazla pay alan iller arasında olduğunu söyledi.

Tarım ve tarıma dayalı sanayide, hayvancılık başta olmak üzere her sektörden proje başvurusu aldıklarını vurgulayan Yetim, Şanlıurfa’da TKDK desteği ile AB standartlarında verimli ve karlı çok sayıda yatırımın hayata geçirilerek çok geniş bir istihdam alanı oluşturulduğunu ifade etti. 

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun, yüksek bütçelerle proje ilanlarına çıktığını belirten Dr. Yetim, yatırımcıları Onuncu Başvuru Çağrı döneminde de,  TKDK desteklerinden yararlanmaya davet ederek, Şanlıurfa’nın yatırım hibelerinden yüksek pay almasına çok önemli katkı sağlayan tüm Şanlıurfa TKDK personeline teşekkür etti.

BİHA