HDP Şanlıurfa 3. Olağan İl Başkanlığı kongresi gerçekleşti. İl eş başkanlığına 25'inci dönem milletvekili Ziya Çalışkan ile Çiğdem Karageçili seçildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa İl Başkanlığının 3. Olağanüstü kongresi Şanlıurfa’da özel bir düğün salonunda düzenlendi. 
Kongreye Eş Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan, İstanbul Milletvekili, Demokratik İslam Kongresi (DİK) Sözcüsü Hüda Kaya, HDP Şanlıurfa Milletvekilleri Nimetullah Erdoğmuş, Ayşe Sürücü, Ömer Öcalan, Nusrettin Maçin, HDP ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı. 
Tek liste halinde gidilen kongrede 25'inci dönem milletvekili Ziya Çalışkan ile Çiğdem Karageçili HDP’nin il eş başkanlığına seçildi.

KAYA: KONGRELER BİR NÖBET DEĞİŞİMİDİR
Kongrede konuşan HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, “Elini taşın altına koyan yiğitler, kadınlar, gençler ve halklar elbette tarih yazdı. Tarih yazmaya da devam ediyor. Bu topraklarda  İbrahim’den öncede zalimlere karşı bir duruş vardı, bir itiraz vardı. Bu yakıcı zamanda bizde varız, susmuyoruz. İtaat etmiyoruz, eleştiriyoruz, kabul etmiyoruz. Elini taşın altına koyan insanlarımız, 10 binlerimiz hapislerde olmasına rağmen, 10 binlerce insanımız sınır dışında olmasına rağmen, hala nöbeti devralan insanlarımız elbette İbrahim gibi onları da tarih yazdı. Kongreler bir nöbet değişimidir. Benim de sözüm var, bende elimi taşın altına koymak istiyorum. Ben de düşüncemi ifade etmekten çekinmiyorum. Yüreklerini ortaya koyan insanlar  bu kongrelerle nöbetleri devir alırlar” dedi. 
HDP İl eş başkanlığına seçilen Ziya Çalışkan ile Çiğdem Karageçili, kendilerine verilen destekten dolayı tüm partililere teşekkür etti.

Ziya Çalışkan’ın listesinde şu isimler yer aldı: 
1-    Çiğdem Karageçili
2-    Hasan Yıldız
3-    Ferda Öncel 
4-    Fethi Çevik
5-    Hadle Oğur
6-    Emin Yazar
7-    Lütfü Hazer
8-    Sema Ateş
9-    Mehmet Ferit Tamğa
10-    Ahmet Aksoy
11-    Özlem Yazar
12-    Rıza Şah Akoğlu
13-    İsmail Karadağlı
14-    Mehmet Baki Akat
15-    Muhammed Ayten

İl Disiplin Kurulu 
1-    Hamit Kandal
2-    Hidayet Enmek
3-    İrfan Karageçili
4-    Fatma Taş
5-    Özgür Can Altıngül