Şanlıurfa'nın sorunları Sağlık Bakanı Koca'ya iletildi

26 Şubat 2021 14:38
Kapat
HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya Şanlıurfa’nın yaşadığı sağlık sorunlarını iletti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya Şanlıurfa’nın sağlık sorunlarından bahseden Milletvekili Ayşe Sürücü, Bakanlık tarafından pandemi döneminde covid-19 vakalarına özel olarak Özel Ursu hastanesinin kiralandığını ve korona hastalarının orada tedavi edilmeye başlandığını belirterek, “Fakat Şanlıurfa genelinde kullanılmayan devlete ait eski çocuk hastanesi, eski devlet hastanesi,eski üniversite hastanesi,eski doğum hastanesi mevcuttur. Bahsettiğimiz ve devlete ait olan eski çocuk hastanesi, eski devlet hastanesi, eski üniversite hastanesi, eski doğum hastanesi şuan metruk durumda bekletilmektedir. Devlete ait hastane binaları değerlendirilmezken, özel hastanelerin pandemi hastanesi olarak kiralanması kamu yararına olamayan bir harcamadır” dedi.

Sürücü, aynı zamanda çocuk sağlığı yandallar alanlarında da çok ciddi hekim eksikliğinin bulunduğunu ifade ederek, “Bahsettiğimiz bu eski hastane binaları, bu açıkların kapatılmasında da kullanılarak çocuk yandallar alanındaki açıklar da kapatılabilir. Bu sebeple metruk halde bulunan hastane binalarının Şanlıurfa’nın mevcut sağlık hizmeti açığına sunulması elzemdir” şeklinde konuştu.

Milletvekili Sürücü, bu bağlamda Bakan Koca tarafından yazılı olarak cevaplanmak üzere şu soruları yöneltti:

“1. Devlete ait 4 hastane binası mevcut iken özel olan Ursu Hastanesi neden kiralanmıştır ?

2. Devlete ait 4 hastane binası neden metruk halde tutulmaktadır ?

3. Şanlıurfa’daki ciddi hekim açıklarından dolayı 4 hastane binasını aktifleştirecek misiniz ?

4.  Şanlıurfa’da yandal çocuk sağlığında kaç hekim bulunmaktadır ?

5. Şanlıurfa’da çocuk sağlığı alanında hangi hekim eksiklikleri bulunmaktadır?”

BİHA