Şanlıurfa'da vatandaşlar altına rağbet ediyor

01 Mart 2021 12:12
Kapat
Altın fiyatlarının düşmesi ile birlikte hem yatırımcılar hem de düğün hazırlığı yapanlar, altına yoğun talep göstermeye başladı. Kuyumcular tarafından altın fiyatlarının artacağı öngörülüyor.  

Dolar fiyatlarındaki düşüşün etkisiyle gram altın fiyatı bir süre önce 400 TL’nin altına kadar düşmüştü. Son günlerde yeniden artışa geçen ve 414 TL’ye satışı yapılan gram altına, yatırımcılar ile düğün yapacak ailelerin yoğun ilgi gösterdiği öğrenildi.  Şanlıurfa’da şuanda kuyumcularda 22 ayar gram altın fiyatı 381 TL, Cumhuriyet altını 2 Bin 799 TL ve çeyrek altın ise 681 TL’den satışa sunuluyor. 
Altının her zaman değerli olduğunu vurgulayan Kuyumcu Eyyüp Polat, “Altın fiyatları son iki gündür yükselişe geçmiş durumda. Altının yükselmesine rağmen vatandaşlar yine de talep ediyorlar. Altında artışın devam edeceğini düşünüyoruz. Altının değeri her zaman vardır” dedi.
Kuyumcu Veysel Zeynepli de, “Altın yukarıya doğru tırmanışa geçti. Vatandaşlar altına olan talebi her zaman var. Altının şuan için alımı çok uygundur. Yatırım için de şuan altın uygundur. Vatandaşlar hem düğün hem de yatırım için altın alıyorlar. Altın her zaman değerini korur. Düğünlerde de altın çok iyi bir faktör. Bundan sonraki süreçte de altında yükseliş olacağını düşünüyoruz” diye ifade etti. 
Kuyumcu Hasan Çiftçi ise, son döneme altın fiyatlarında yaşanan büyük düşüşten dolayı yatırım amaçlı altın alanların zarar ettiğini belirtti.

BİHA