Kapat
Korona virüs vakalarında düşük riskli iller arasında yer alan Şanlıurfa’da restorant, lokanta, kafeterya, tatlıcı, pastane, kıraathane, çay bahçesi gibi yerler, belirlenen kurallar doğrultusunda hizmet vermeye başladı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) risk değerlendirme haritasına göre düşük riskli iller arasında yer alan Şanlıurfa’da, müşteri kabul etmesine izin verilen işletmelerde hazırlıklar sabahın erken saatlerinden itibaren başladı. Masa ve sandalyeleri sosyal mesafe kurallarına uygun olarak yerleştiren işletme çalışanları, dezenfektan ürünleri de mekâna yerleştirdi. Yeniden yarı kapasite ile müşterilerini kabul etmeye başlayacak olan işletmeciler yeni kontrollü normalleşme süreciyle heyecan ve mutluluk yaşadı.

Sabah 07.00 ile akşam 19.00 saatleri arasında hizmet verecek olan işletmeciler, işyerlerinin saat 21.00’e kadar açılmasını talep ettiler. 

 

ESNAF: KURALLARA UYACAĞIZ

Şanlıurfa’da 9 yıldır kafeterya işletmeciliği yapan Murat Arslan, Bizim Haber Ajansı'na (BİHA) yaptığı açıklamada, uzun bir süreden sonra işyerini açmanın heyecanını yaşadığını belirterek, “Kapasitenin yüzde 50 olması kapalı olmasından iyidir. Biz bu kadar kapalı olacağımızı düşünmüyorduk, bundan sonra bu süreçte daha dikkatli olacağız. Kurallara uyma noktasında elimizden geleni yapacağız” dedi.

Pandemi sürecinde kapalı olmalarından dolayı yaklaşık 400 Bin TL zararları olduğunu belirten Arslan, “Bundan sonraki süreci nasıl götüreceğimizi ileriki günlerde göreceğiz” diye ifade etti.

Bir başka kafeterya işletmecisi Osman Kırgın da “Sabah 07.00 ile akşam 19.00 saatleri arasında işyerimizi açacağız, yüzde 50 kapasite ile hizmet vereceğiz. Bu kararı olumlu bulduk, bu durum ülke ekonomisine yeniden katkı sağlayacak ve insanlar yeniden evlerine ekmek götürebilecek” diye kaydetti.

 

“PANDEMİ SÜRECİNDEN OLUMSUZ ETKİLENDİK”

Kafe işletmecilerinden Ahmet Öncel ise, pandemi sürecinin kafeleri olumsuz etkilediğini belirterek, “İşyerlerin açılması kararını sevinçle karşıladık.  Cumhurbaşkanımızın yayınladığı genelgede olduğu gibi: Sabah 07.00 akşam 19.00 saatleri arasında yüzde 50 kapasite ile açık olacağız. Hizmet vermeye başladık, inşallah bu karar hayırlı olur” şeklinde konuştu.

BİHA