Kapat
Şanlıurfa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Aktaşoğlu amatör liglerin geleceğiyle ilgili açıklamada bulundu. Aktaşoğlu, “Liglerimizin başlama tarihiyle ilgili aldığımız karar gereği 17 Nisan’da başlayacak” dedi

Şanlıurfa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Aktaşoğlu, Bizim Haber Ajans'ı (BİHA)'ya yaptığı açıklamada, yeni tip korona virüsü salgını nedeniyle oynanamayan Bölgesel Amatör Lig'inin (BAL) 17-18 Nisan'da başlayacağını ve 15 haftada tamamlanacağını açıkladı.
Bölgesel Amatör Ligi’nin 52 grup üzerinde oynanacağını ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyespor, Siverek Belediyespor ile Viranşehir Sanayispor’un da bu ligde Şanlıurfa’yı temsil edeceğini vurgulayan Aktaşoğlu, “Gruplarımız 4’lü, 5’li, 6’lı olacak. Bu gruplardan çıkan takımlarımızın liderleri 9 grup merkezinde toplanıp, eskiden olduğu gibi Türkiye şampiyonasında 3. Lige yükselme grup müsabakalarında tarafsız bölgelerde olduğu gibi aynen o şekilde oynanacak. Grubu geçen 9 takım 3. Lige çıkacak” dedi. 

“17 NİSAN’DA BAŞLAYACAK, HAZİRAN’DA BİTECEK” 
Bölgesel Amatör Ligi’nin aldıkları karar gereği 17 Nisan’da başlayacağını ve haziran ayının ortasına kadar da bitmesini planladıklarını vurgulayan Aktaşoğlu, “Çünkü havaların sıcak olması sporcularımıza çok etki ettiği için bu şekilde oynanacak.  Alt liglerimizde oynanmayacak.  Amatör liglerimizle alakalı olarak 2020-2021 sezonunda oynanmayacak ve herhangi bir faaliyet gösterilmeyecek” diye ifade etti. 

ASKF SEÇİMİ 27 MART’TA 
Aktaşoğlu, pandemi sürecinden dolayı ertelenen Şanlıurfa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Olağan Genel Kurulu ile ilgili de açıklamada bulunarak, “İçişleri Bakanlığımız seçimlerin yapılabilmesiyle 300 kişiden aşağı olan gruplar kendi üyesi olan gruplar için seçim yapılabilir kararı çıktı. Bizde o karar doğrultusunda mart ayı içerisinde mutlaka yapacağız. Ama ben tahminim pazartesi günü bu konuyla ilgili karar alınacak ve 27 Mart’ta 11 Nisan Kapalı Spor Salonu’nda genel kurulumuzu yapmış olacağız” şeklinde konuştu. 
BİHA