Evren Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanlığı seçim için sandık başına gidiyor. Sanayi esnafı yapılacak seçimle ilgili görüşlerini dile getirdi.

Şanlıurfa Evren Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanlığı Olağan Genel Kurulu için seçime gidiyor. Seçim, 4 Nisan Pazar 2021 tarihinde saat 09.00’da Vali Konağı Düğün Salonu’nda yapılacak. Evren Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanlığı için mevcut Başkan Mustafa Arslan ile aday olan Halil Polat seçimde yarışacak. Evren Sanayi Sitesi esnafı da seçim öncesi görüşlerini dile getirdi.

 

Şanlıurfa Evren Sanayi Sitesi esnaflarından Adem Güzel, “Burada su kesintisi, elektrik sıkıntısı ve çevre temizlemesi sıfır. Evren sanayisindeki dükkânlar, iş yerleri komple kaldırımlara kadar dükkan yapılıp kiraya verilmektedir. Parklar, bahçeler olsun dükkana çevrilmiş durumda.  Özellikle cuma günü namaz saatinde su kesintisi yaşanmaktadır. Esnaf dükkan kirasını çıkarmak için 40-50 bin liralık arabasını satıyor. Dükkan sahipleri, yeni yapılacak iş yerleri gibi alanlarda vicdan kalmamış. Evren Sanayi Sitesinde kiraları kim belirliyor? Örneğin kira şimdi 20 bin ise gelecek yıl 40 bin oluyor. Benim hiçbir dükkan problemim yok. Maddiyat yönünde hiçbir sıkıntımda yok” dedi.

Yapılacak seçimin esnaf için hayır getirmesini talep eden esnaf Ahmet Kara, “Evren Sanayide esnafım. Kooperatif seçimi var. Her iki tarafa da hayırlı olsun. Bizim esnafımız içinde hayırlısı olsun. Bizim esnafımızın tabiri caizse bir başı yok. Örneğin dışardan yabancı bir misafir geldiğinde arabasını tamir ettiğinde, bir sorunla karşılaştığı zaman karşısında bir muhatap bulamıyor. Biz de esnaf olarak kendi aramızda bir sorun olduğu zaman nereye başvuracağımızı bilemiyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

“TEMENNİMİZ BİZE HİZMET EDECEK BİR BAŞKANIN GELMESİDİR”

Sanayide günübirlik olarak yevmiyeci ustalar olarak çalıştıklarını dile getiren esnaf Ekrem Badıllı, “Sanayiyle ilgili önümüzdeki pazar günü seçim var. Kooperatif seçimimiz var. Seçimde iki adayımız var. Temennimiz bize hizmet edecek bir başkanın gelmesidir. Bizlerle ilgilenecek, esnafın sorunlarına çözüm bulacak bir başkanın gelmesini istiyoruz. Bazı sıkıntılarımız var. Kooperatifimiz belediyeyle kopuk. Herhangi bir hizmet alamıyoruz. Ustalarımızın iş yeri ve kira problemleri var. İş yeri fiyatlarımız aşırı derecede yükselmiş. Biz burada günübirlik yevmiyeci ustalarız. Sanayide 20 bine yakın esnaf var. Karma bir kooperatifimiz var. Bu kadar insana cevap verecek bir başkana ihtiyacımız var. Umarız dertlerimize çare olacak birisi gelir” diye konuştu.  

BİHA