Davutoğlu Şanlıurfa'nın sorunlarını gündemine aldı - (EK)

10 Nisan 2021 16:41
Kapat
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Şanlıurfa'daki temasları kapsamında düzenlediği basın toplantısında kentin eğitimden ekonomiye, sağlıktan tarıma tüm sorunlarına değindi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Şanlıurfa'daki temasları kapsamında yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelerek, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Kentteki özel bir otelde düzenlenen toplantıya partililer ile yerel ve ulusal basının temsilcileri katıldı. 

Yaptığı açıklamasında özellikle 11 Nisan'da kente gelmek istediğini dile getiren Genel Başkan Davutoğlu Urfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümünü şu sözlerle kutladı.

“Başbakan iken çocuklarıma manevi miras olarak bırakabileceğim en güzel hatıralardan birisi; 11 Nisan 2016'da TBMM'den Şanlıurfa'ya istiklal madalyası kararını çıkarıp istiklal madalyası ile Şanlıurfa'ya gelmemdi. Bu sebeple kendimi hep Şanlıurfalı atfettim. Urfa'nın şanı ile onur duydum. Şanlıurfa; Gaziantep ve Kahramanmaraş ile İstiklal savaşını şehir olarak veren, kendi kaderini yazan şehirler. Şanlıurfa'nın kahramanlarını bir kez daha rahmetle anıyorum.”
 

DAVUTOĞLU'NUN GÖZÜNDEN ŞANLIURFA'NIN SORUNLARI

Partinin en üst kademesini Şanlıurfa'da topladıklarını ve bazı önemli kararlar aldıklarını dile getiren Genel Başkan Davutoğlu "Şanlıurfa ile ilgili bütün meseleleri yakında takip ediyoruz. Şanlıurfa'ya o zaman söz verilmiş olan Şehir Hastanesi'nin hala tamamlanmamış olması, elektrik sorununun çözülememiş olması, esnaf ve çiftçilerimizin yaşamakta olduğu sıkıntılar hepimizin malumu. Sulama birliklerinin de çıkardığı sorunları yakından takip ediyoruz. Ciddi bir insan hakları ihlali olarak görülebilecek mevsimlik işçiler sorununu da çözmeye kararlıyız. İnsan onurunu yakışır bir şekilde çalışmalarını temin etmek için her çabayı göstereceğiz. Alın terleri ile yaşayabilmek için zor şartlarda çalışırken bizim onlara kayıtsız kalmamız söz konusu olamaz. 

En çok öğrencinin bulunduğu şehir de Şanlıurfa. Bu genç nüfusun istihdam sorununa cevap vermek de iktidarın ve bizim en önemi mesele olmak durumunda. " diyerek kentin ve ülkenin sorunlarına değindi. 

Genel Başkan Davutoğlu açıklamalarının ardından partisine katılan Yazar İlhami Işık'ın rozetin takarak tebrik etti.

BİHA