Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yıldönümü münasebetiyle düzenlenen ‘Kurtuluş Maratonu’nda ödüller sahiplerini buldu.

Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yıldönümü dolayısıyla Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Şanlı ruhun diri kalması, gelecek nesillere aktarılması amacıyla Urfa Kurtuluş Etkinlikleri kapsamında ‘Kurtuluş Maratonu’ düzenlendi.

Koşu Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün start vermesiyle başlarken; Eyyübiye Devlet Hastanesi çevre yolu kavşağından başlayan ve Cumhuriyet Tesisleri'nde sona eren koşuya 400 kişi katıldı. Koşuya katılanlar bitiş çizgisine ulaşmak için kıyasıya yarıştı.

18 yaş altı erkeklerde Kurtuluş Koşusunun sonunda ipi göğüsleyen isimlerden Halil Tekin birinci, Kerim Turus ikinci İbrahim Bara ise üçüncü oldu. 18 Yaş altı kızlarda ise sıralama şöyle oluştu. Birinci Nidanur Toprak, ikinci Berfin Mece üçüncü ise Yüsra Canbek oldu.

19 -34 yaş altı erkeklerde birinciliği Hüseyin Can kazanırken ikinci Mehmet Sümbül Üçüncü Vedat Sevcan oldu. Kadınlarda ise birinciliği Zeynep güleli elde ederken ikinci olan isim Sümeyye Başaran, üçünü ise Jın Davod oldu.

35  - 64 yaş altı erkeklerde Muhsin Ulusoy birinci olurken ikinci İsmail Kaban üçüncü İbrahim Kaya oldu. Kadınlarda ise Fatma Erbezirgan birinci olurken Ayşe Kırmızıelma ikinci Fatma Zehra Sağır ise üçüncü olarak madalya ve çeşitli ödüller almaya hak kazandılar.

10 kilometrelik Kurtuluş Maratonunu koşan ve dereceyle bitiren vatandaşlar da duygu ve düşüncelerini aktararak böylesi anlamlı günde “Şanlı Kurtuluş” için koştuklarından dolayı gurur ve mutluluğu bir arada yaşadıklarını belirterek etkinliklerin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Ardından dereceye girenlere ödülleri verildi. 

BİHA