Urfalı genç kızın tedavisi için yardım eli

04 Haziran 2021 22:58
Kapat
Maddi durumu olmadığı için gözünü kaybetme riski ile karşı karşıya olan Siverekli tarım işçisi genç kızın yardımına Urfalılar koştu. Dernek, gazeteci ve belediye başkanının işbirliği ile genç kız bugün ameliyat oldu.

Şanlıurfa Rahmet Derneği öncülüğünde yardımlaşma ile Siverekli bir genç kızın sağlığına kavuşmasına vesile olundu.

Siverekli 7 çocuklu tarım işçisi bir ailenin 26 yaşındaki genç kızı, yaklaşık 1 yıldır göz rahatsızlığı yaşıyordu. Ailesinin maddi durumu olmadığı için yardımlar aracılığıyla geçtiğimiz yıl yurtdışından lens getirtildi ancak lensler tedavi için yeterli olmadı. Hastalığın ilerlemesi sonucu Bursa ve Gaziantep'e giden genç kız, doktorlardan göze mercek takılması gerektiği yanıtı aldı ancak ameliyat masrafı olarak da 40 bin TL istendi. Şanlıurfa Rahmet Derneği'ne ulaşılması üzerine dernek, Ankara'da bir hastane ayarladı. Aile Gazeteci ve Şanlıurfa İli Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV) Ankara Şube Başkanı Cengiz Aksan'a yönlendirildi. Aksan aileye ikamet edebilecekleri bir misafirhaneye yerleştirdi ve hastane ile yapılan görüşmede 20 bin TL'lik ameliyat masrafları 10 bin TL'ye kadar düşürüldü. Ameliyat masraflarının yarısını Şanlıurfalı bir iş insanı, diğer yarısını ise Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak karşıladı. Genç kız bugün ameliyat oldu ve ameliyatının başarılı geçtiği öğrenildi. 

Şanlıurfalıların yardımlaşma örneği takdir toplarken genç kız da "Son 1 yıldır göz rahatsızlığımdan dolayı sıkıntı yaşıyorum. Bu sıkıntımda bir an olsun yardImlarını esirgemeyen Rahmet Derneği ve değerli hocalarıma; Ankara'da yol gösteren ve yardımcı olan değerli abimiz Cengiz Aksan'a; maddi yönden sıkıntımı gideren Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak'a teşekkürlerimi iletiyorum. Rabbim herkesten razı olsun" dedi.

BİHA