Şanlıurfa’da 35 yaş üstü profesyonel ve amatör liglerde oynamış olan eski futbolcular Göbeklitepe Başkanlık Kupası’nda buluşuyor. Düzenlenecek turnuvada amaç Göbeklitepe’yi tanıtmak.

Şanlıurfa’da 35 yaş üstü profesyonel ve amatör liglerde oynamış olan eski oyuncuların katılımıyla 26 Haziran’da başlayacak olan son katılım ve başvuru tarihinin de 5 Haziran olduğu 35 yaş üstü Amatör Spor Kulüpleri Ligi başlıyor. Amaç hem 35 yaş üstüne spor yaptırmak hem de tarihin sıfır noktası olan Göbeklitepe’yi tanıtmak amaçlı müsabakalar düzenlenecek. 


Yaşanan pandemi nedeniyle uzun süre evlerinde oturmak zorunda kalan vatandaşlar çok fazla bunaldıkları için Şanlıurfa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Veteran Ligi yapmak için çalışmalarda bulundu. Bu kapsamda toplamda 40 grup olacak şekilde takımlar kuruldu. Takımlarda eski profesyonel ve amatör liglerde oynayan birçok oyuncu da yer alıyor. Maçların bitiminden sonra kazanan 4 takıma da Göbeklitepe figürlü kupa verilecek. 


Konu hakkında açıklamada bulunan ASKF Genel Sekreteri ve Kent Konseyi Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Murat Basyan şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemiz genelinde yaşanan pandemiden dolayı insanlarımız spor yapamadıkları için sağlıkla ilgili birçok sıkıntılar yaşadı. Bizlerde Şanlıurfa ilimizde daha önce spor yapan ve sporu bırakan değerli arkadaşlarımızı özellikle amatör ve profesyonel liglerde oynamış olan eski oyunculara yönelik her zaman düzenlediğimiz bir program. 35 yaş üzeri aslında veteran ligi denir buna. Bizlerde en başta Göbeklitepe’yi tanıtmak amaçlı ve Şanlıurfa Büyük Şehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün katkıları üzerine bizlerde Göbeklitepe başkanlık kupasını düzenledik. Şu anda bizlere resmi müracaatta bulunan 36 takımımız var. Ama bizler işimizin statüsü gereği 40 takımla sınırlandıracağız. Bu ayın 5’inde son müracaat tarihimiz var. Planlamalarımıza göre bu ayın 26’sında ligimizi başlatacağız. Yapılacak olan bu spor müsabakaları Şanlıurfa’ya tanıtım açısından büyük katkıda bulunacak. 40 takımımız olduğu için 5 grup halinde ayıracağız. Bu gruplardan 1-2 ve 3. çıkacak aynı şekilde gruplarda en iyi 4’üncü takım çıkacak ve toplamda 16 takım bir üst kademeye çıkacak. 16 takım içerisinde de elemeler olacak. O şekilde 1-2-3-4’üncü takımımızı belirleyeceğiz. Maç müsabakalarının sonucunda Göbeklitepe’de Şanlıurfa Valimizi Belediye Başkanı ve İlçe Belediye Başkanlarımızı davet edeceğiz. Galip gelen takımlarımıza çeşitli hediyeler ve 1-2-3’üncü olan takımlarımıza kupalarını takdim edeceğiz.”

 

FEDERASYONUN BELİRLEMİŞ OLDUĞU KURALLAR ÇERÇEVESİNDE MAÇLAR YAPILACAK

Futbol Federasyonu’nun belirlemiş olduğu kurallar çerçevesinde düzenlenecek olan müsabakalar Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik Spor Müdürlüğü’ne bağlı olan amatör maçların resmi oynandığı büyük sahalarda oynanacak. Maçların nasıl yapılacağı hakkında da bilgi veren Basyan, “Maçlar futbol federasyonunun belirlemiş olduğu Büyükşehir’e ait olan sahalarımız ve Gençlik Spor Müdürlüğümüze bağlı olan amatör maçların resmi oynandığı büyük sahalarda oynanacak. Statümüzde 21 kişilik liste yer almakta. 7 kişide oyuncu değişikliğine gidecek şekilde olacak. Her şey kurallara uygun olarak oynanacak. Oyuncularımız da 35 yaş üstü olduğu için maçlarımız 40’ar dakika oynanacak şekilde olacak” ifadelerini kullandı.
BİHA