Liselere Geçiş Sınavı maratonu başladı. Şanlıurfa’da toplamda 50 bin 966 öğrenci, 746 okulda sınava girdi.

Türkiye genelinde ortaokul öğrencileri, liselerde öğrenim görebilmeleri için LGS sınavına girdiler. Koronavirüs pandemisi nedeniyle sınavlardan önce temizlenen sınıflar, öğrenciler için hazır hale getirildi. Sabah saat 09.30’da başlayan ilk maraton, 2 oturum olarak gerçekleştirilecek. Sınavın 2’nci oturumu ise saat 11.30’da yine aynı okullarda gerçekleştirilecek. Sınav öncesi heyecanlı oldukları gözlenen öğrenciler, maske ve sosyal mesafe kurallarına uyularak yapılan kontrol sonrası sınava girecekleri sınıflarda yerlerini aldılar.

 

ŞANLIURFA’DA 50 BİN ÖĞRENCİ KATILDI

Bu arada LGS’ye Şanlıurfa’da 2020 – 2021 eğitim öğretim yılında ortaokuldan mezun olacak 50 bin 966  öğrenci katıldı.  Sınavlar Şanlıurfa genelindeki 746  okuldaki 3481 salonda yapılıyor.

AİLELER HEYECANLA ÇOCUKLARINI BEKLEDİ

Sınavın yapılacağı okullara giren öğrenciler içeride, velileri ise dışarıda ter döktü. Öğrencilerin aileleri, pandemi nedeniyle okul bahçelerinde beklemeleri yasak olduğu için çocuklarını okul dışında veya parklarda beklemek zorunda kaldılar. Kimi aileler, Kur’an-ı Kerim okuyarak kimi aileler de tesbih çekerek çocuklarını bekledi. Parkların ise çocuklarını bekleyen ailelerle dolduğu görüldü.

BİHA