Şanlıurfa'da eğitimin önemli ismi LGS'yi değerlendirdi

06 Haziran 2021 17:34
Kapat
LGS’nin sona ermesinin ardından sınav sorularını değerlendiren İlgi Okulları'nın Yönetim Kurulu Başkanı Nüzhet Saraç, “Zaman alıcı ve yorucu bir test oldu, öğrenciler açısından” dedi.

MEB tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda daraltılan kazanım içeriğine uygun sorulardan oluşan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) 2021 tamamlandı. Sözel bölümde ayırt edici ve çeldirici sorular göze çarparken, uzmanlar tarafından sınavın belirleyici testinin matematik olacağı yorumlandı.

İlgi Okulları'nın Yönetim Kurulu Başkanı Nüzhet Saraç, zor şartlar altında organize edilen ve bu atmosferi yaşayan hiç kimsenin unutamayacağı 2021 LGS’nin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

SARAÇ: MATEMATİK BELİRLEYİCİ OLACAK

Sınava katılan tüm öğrencileri, bu zor süreçte üstlendikleri akademik ve psikolojik sorumluluklarından dolayı kutlayan Saraç, LGS’yi şu sözlerle yorumladı:

“Öğrencilerin sıralamasında Matematik en belirleyici ders olacaktır. Soruların dağılımı: 2 kolay, 11 orta, 5 zor, 2 çok zor. Zaman alıcı ve yorucu bir test oldu, öğrenciler açısından. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi testi müfredata uygun olup kolay ve orta seviyede sorulardan oluştu. Sorular, okuduğunu anlamaya ve yorumlamaya yönelik hazırlanmış. T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi soruları 8.sınıf müfredatına ve öğretim programına uygun. Soruların dağılımı kazanımlara göre dengeli. Öğrencilerin tarihsel çıkarımlar yapmasını isteyen, akademik seviyesini ve yorum gücünü ölçen kolay ve orta sorulardan oluşuyor. 2021 LGS İngilizce soruları bir önceki yıla bir kademe zor olmasına rağmen öğrencilerin zorlanmadığı bir test oldu. Test 3 kolay, 4 orta, 3 zor sorudan oluşmaktadır. Türkçe testinde dil bilgisi ile ilgili soru sorulmamıştır.  Çeldiricileri güçlü yorum sorularından oluşmuştur. Soruların kısa olması öğrenci tarafından kolay olarak algılansa da testin ağırlığı orta ve üzeridir. Fen bilimleri sınavı kazanımlara uygun olup elektrik ünitesinden soru yoktur. Soru metinleri gereksiz bilgilerden uzak olup öğrencileri yormamıştır. Test; 9 kolay, 8 orta, 1 zor, 2 çok zor sorudan oluşmaktadır.”

BİHA