Haliliye’ye 10 Milyon TL hibe kazandırıldı

07 Haziran 2021 17:47
Kapat
Haliliye Belediyesi Haziran Ayı 1. Meclis Birleşimi Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın başkanlığında gerçekleşti. Canpolat, yaptıkları ortak projede 10 Milyon hibe desteği aldıklarını belirtti.

Haliliye Belediyesi Meclisi Haziran Ayı 1. Birleşimi, Recep Tayyip Erdoğan Gençlik ve Kültür Merkezinde gerçekleşti. Meclis toplantısı Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat başkanlığında yapıldı. Açılış ve yoklamanın yapılmasının ardından gündem maddeleri görüşüldü. Yoklama ve açılış konuşmalarının ardından, oluşan önergeler meclis üyelerine sunuldu. Önergeler, oy birliğiyle  ilgili komisyona havale edildi.

Mecliste bir konuşma yapan Canpolat, “5 Haziran Dünya Çevre Günü olarak Türkiye’deki iki pilot ilden ve ilçeden olan Kilis ve Şanlıurfa’nın Haliliye Belediyesi ilçesi, Çevre Bakanlığı’ndan da desteklendi. Sıfır Atık Projesi, Bilinçli Çevre, Bilinçli Kirlilik ve Atıkların Ayrışmasıyla ilgili olarak yapmış olduğumuz ortak projede yaklaşık olarak 7 araçtan oluşan ve diğer ekipmanlarda dahil olmak üzere 10 Milyon TL hibeyi ilimize kazandırdık. Projenin devamlılığı açısından vatandaşlarımızın daha bilinçli hareket etmesi ve atıklarını maddesel olarak atığa dönüştürmesi önemlidir. Vatandaşlarımız ekonomik değeri olan kağıt, yağ atıkları olsun bunları getirerek, vatandaşlarımız evlerine ilgili marketten ücretsiz bir şekilde kilogram karşılığında deterjan ve diğer ihtiyaçlarını giderebilecekler. Sıfır Atık Projemizin de startını vermiş olduk.  Diğer mahallelerimize de peyder pey bunu yayacağız. Sıfır Atıkta da Haliliye ilçemiz şu an Şanlıurfa’da bir numara olarak da bu işi sürdürüyor. Bu konuyla ilgili olarak ilerde yeni proje, yeni hibe başvurularıyla ilgili teklif gelecek. İlçe Gençlik Meclisiyle ilgili olarak da biz sivil toplum kuruluşlarıyla iç içeyiz. Sürekli istişare içindeyiz. Haliliye İlçe Gençlik Meclis’i ile ilgili bir teklifte gelecek meclise. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

BİHA