Ceylanpınar'da İlçe Milli Eğitim Müdürü yine değişti

08 Haziran 2021 18:25
Kapat
Ceylanpınar İlçe Milli Eğitim Müdürü bugün tekrar değişti. Yıllardır aynı isimlerin yargı süreci dahil sık sık müdürlük görevine geri dönmeleri eğitim camiasında tepkilere neden oldu.

Kentte özellikle siyasilerin müdahalesi ile sağlık ve eğitim camiasında sık sık görev değişiklikleri yaşanıyor. Bunun son örneği de Ceylanpınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü oldu. Ceylanpınar Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kılıç görevden alındı yerine tekrardan Zeydan Kurt getirildi. 

Konunun gündeme taşınmasındaki ayrıntı ise koltuğa gelen isimler daha önce de aynı görevde bulunmuş olmaları; yıllardır Suruç, Haliliye ve Ceylanpınar İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri'nde süren koltuk değişimi...

2019 yılının başlarında Haliliye İlçe Milli Eğitim Müdürü olan Mehmet Vural, alınan kararla Suruç'ta Şube Müdürlüğü görevine atandı. Müdür Vural'dan boşalan koltuğa ise o dönem Ceylanpınar İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Ahmet Kılıç getirildi. Müdür Kılıç'tan boşalan koltuğa ise önce Mahmut Demirbilek ardından Zeydan Kurt getirildi.
 

ATAMALARDA KISIR DÖNGÜ

Müdür Vural kısa süre sonra yargı yoluyla yeniden Haliliye'deki görevine döndü. Bu kez Müdür Kılıç koltuğundan oldu ve o da yargı yoluna giderek yeniden Ceylanpınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koltuğuna oturdu. Müdür Kılıç'ın görevine geri gelmesi üzerine Müdür Kurt, Müdür Vural'dan boşalan Suruç İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü görevine getirildi. Ancak değişim burada sona ermedi. Müdür Kurt kısa süre içerisinde tekrar Ceylanpınar'daki görevine döndü. Bunun üzerine Müdür Kılıç ise Eskişehir Han İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak atandı ve ardından Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde araştırmacı görevinde çalıştı.

Tam atamalar sona erdi derken bu kez 21 Mayıs 2021 tarihinde yani geçtiğimiz haftalarda Müdür Kılıç tekrar Ceylanpınar İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak atandı ancak bu da uzun sürmedi. Bugün kendisi görevden alındı ve yerine tekrar Müdür Kurt getirildi. 

Baş döndüren görev değişikliklerinden en çok zarar gören ise eğitim camiası oldu. 3 ilçede müdürlerin sık sık görev yerleri değişiklikleri nedeniyle alınan kararlar, uygulamalar ve düzende denge altüst edildi. 

Şuan müdürlük koltuğuna oturan Müdür Kurt'un sevilen bir isim olduğu öğrenilirken; istikrarlı bir şekilde görevde bulunması ve ilçenin eğitim başarısına katkı sunması bekleniyor. 

BİHA