Özşavlı ve Tanal arasındaki 'koyun' tartışmasında yeni perde

10 Haziran 2021 21:15
Kapat
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özşavlı "Türk askeri koyunları gözaltına almaz" diyerek Ceylanpınar TİGEM'de koyunların gözaltına alındığı iddiasını savunan Şanlıurfalı CHP Milletvekili Mahmut Tanal'a karşı çıktı.

Şanlıurfa'dan Türkiye gündemine taşınan "Tigem'de koyunlar gözaltına alındı" iddiası Ankara'da da tansiyonu yükseltti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda söz alan Şanlıurfa CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal Ceylanpınar TİGEM arazisinde otlayan koyunların 'gözaltına' alındığını iddia ederek Ceylanpınar'da TİGEM arazisinde otluyorlar bahanesiyle koyunları neden gözaltına alıyorsunuz? Koyunların ceza sorumluluğu yok. Görev alanınızın dışına çıkıyorsunuz, suç işliyorsunuz! Askerleri koyun peşinde koşturarak itibarsızlaştırıyorsunuz!" dedi.

Vekil Tanal'ın iddialarına yanıt AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özşavlı'dan geldi. Vekil Özşavlı mecliste yaptığı konuşmasında "Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Sayın Mahmut Tanal, dünden beri siyasi etiğe ve edebe yakışmayacak bir üslupla Ceylanpınar TİGEM arazisinde koyunların göz altına alındığını iddia edip dalga geçer bir üslupla iddialar da bulunmuştur. TİGEM arazisinde koyunların gözaltına alınması söz konusu değildir. Türk askeri koyunları gözaltına almaz, teröristlerin peşinde koşar, onları inlerinde yok eder. TİGEM 1 milyon 800 bin dönüm arazisiyle dünyanın en büyük tarım çiftliğidir" diyerek çiftliğin bugüne kadar ülkeye katkılarından söz etti.

Tartışma sosyal medyaya da taşındı ve Vekil Tanal iddialarını doğrulamak için bu kez sosyal medya hesabı üzerinden askerlerle köylüler arasında yaşanan koyun tartışmasını içeren videoyu yayınladı. 

Tartışma iki tarafından restleşmesiyle ulusal ve yerel basında yer aldı.

BİHA