Gaziantep Rumkale’de doğa ile uyumlu cam teras yapılması imrenerek takip edilirken, buna karşı bir hamle de Şanlıurfa’dan geldi. Sakin şehir olarak bilinen Halfeti’ye, cam teras yapılması için beklenen hamle geldi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, bir dizi temaslarda bulunmak üzere ‘Sakin Şehir’ olarak bilinen Halfeti ilçesini ziyaret etti. Halfeti Belediye Başkanı Şeref Albayrak’ın da eşlik ettiği Beyazgül, ilçede gezi ve incelemelerde bulundu. Esnafı da ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinleyen Beyazgül, ilçeye gelen turistlerle de sohbet etti.

 

BEYAZGÜL: HEDEF 1 MİLYON TURİST

Ziyarete ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Beyazgül, “Şanlıurfa turizminin gözbebeği, #CittaSlow sakin şehir Halfeti'de, esnafımız sezondan umutlu. Ben de Şanlıurfa'nın bu sene turizmde çok önemli bir rekora imza atacağını düşünüyorum. Haydi Şanlıurfa! Hedefimiz turizmde bu sene 1 milyon turist. Hep birlikte başaracağız” dedi.

 

TÜRKMEN: 3-5 AYDA BİTİRİLMESİ PLANLANIYOR

Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ŞURO) Kurucu Başkanı M. Kamil Türkmen de, ziyarete Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile görüştü. Türkmen, Beyazgül’den Halfeti’yi tepeden gören cam teras için söz aldıklarını söyledi. Halfeti’ye yapılacak cam terasın 3-5 ay içerisinde bitirilmesinin planlandığını vurgulayan Türkmen, “Bu projenin takipçisi olacağız” dedi.

BİHA