Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Afrin'deki hastanede tedavi gören 13 sivilin hayatını kaybettiği ve 27 sivilin yaralandığı saldırıyı kınadı.

Hatay Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, Esed rejimi tarafından kontrol edilen Tel Rıfat bölgesinden terör örgütü PKK/YPG unsurlarınca yapılan Grad füzesi ve top atışlarının Afrin merkezde bulunan Özel Şifa Hastanesi'nin Acil Servisi'ne isabet ettiği ifade edildi. Açıklamada, “Özel Şifa Hastanesi'nin Acil Servisi'ne isabet eden Grad füzesi ve top atışları neticesinde hayatını kaybeden sivillerin sayısı 13'e, yaralı sayısı ise 27'ye yükselmiştir” ifadelerine yer verildi.

 

VALİ ERİN: ŞİDDETLE KINIYORUM

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Afrin’de yapılan saldırıyı yayınladığı mesajla sert bir şekilde kınadı. Vali Erin, mesajında,  “Terör örgütü YPG/PKK’nın Afrin şehir merkezine ve Şifa Hastanesi’ne yönelik düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden sivil vatandaşlara Allah’tan (cc) rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. İnsanlık düşmanı terör örgütünü ve onun destekçilerini şiddetle lanetliyorum” ifadelerine yer verdi.

BİHA