Yaşlı adam, mesleğini 40 yıldır sürdürüyor

16 Haziran 2021 10:45
Kapat
Şanlıurfa'da 80 yaşındaki manifaturacı İmam Demir, yaklaşık yarım asırdır hem memurluk hem de manifaturacılık yaparak, tüm zorluklara rağmen hayat mücadelesini veriyor.

Balıklıgöl Yerleşkesinde yer alan Dergah Çarşısı’nda manifaturacılık yapan 80 yaşındaki İmam Demir yaklaşık yarım asırdır çalışıyor. Geçmiş yıllarda adliyede memurluk görevi de yapan Demir,  hayatın zorluklarına rağmen istikralı bir şekilde hayat mücadelesini sürdürüyor. Demir, korona virüs salgını nedeniyle işlerin azaldığını belirtti.

 

“KORONA VİRÜS İŞLERİMİZİ ETKİLEDİ”

Korona virüs nedeniyle işlerin iyi gitmediğini aktaran manifaturacı İmam Demir, “80 yaşındayım. Korona virüs salgını öncesi her sabah Dergah Camisine gelip sabah namazı kılardım. Şanlıurfa Valiliği benim için sabah araç yollardı. Sabah saat 04.00’da araç gelip özel olarak alıp Dergah Camisine götürürdü. Bu yaşıma geldim, Bu dünyadan hiç bir şey anlamadım. Sabahleyin Dergah Camisinde kıldığım namaz beni teselli ediyor. Ben 40 yıldır manifatura işini yapıyorum. Ben 30 yılda devlet memurluğu yaptım. Hem memurluk hem de manifaturacılık yaptım. Ben çok sıkıntı yaşadım. 19 yaşındayken Gaziantep’e bir gün içinde yayan gidip geldim. Korona virüs nedeniyle işlerimiz şuan çok iyi gitmiyor. İşin pahalı ve ucuzluk Allah’a bağlıdır. Bizim iş yerinde olan kumaşlarımız Çin’den ve Kore’den geliyor.  İş yerimizde bulunan kumaşlar kalitesine ve kumaş türüne bağlı olarak 50 liradan başlayıp 300 liraya kadar çıkıyor. Bu tür kumaşları herkes alıyor. Yerli ve yabancılar gelip kumaşları alıyor” ifadelerini kullandı.

BİHA