Sıcaklık, meyan şerbetine ilgiyi arttırdı (-EK)

12 Temmuz 2021 10:51
Kapat
Şanlıurfa’da 40 dereceyi aşan hava sıcaklıklarından dolayı vatandaşlar meyan şerbetine ilgi gösteriyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşayan vatandaşların yazın vazgeçilmez lezzetlerinden olan meyan şerbeti, serinlemek isteyenlerin ilk durağı oluyor. Doğal şifa kaynağı olarak da tabir edilen şerbet, meyan bitkisinin kaynatılıp, damlama usulü ile demlendikten sonra buz içinde satışa sunuluyor. Şanlıurfa’da yaklaşık 50 yıldır meyan şerbeti satan Ali Ökkeş, meyan şerbetinin birçok hastalığa iyi geldiğini belirterek, hava sıcaklığından dolayı vatandaşların meyan şerbetine ilgisinin arttığını dile getirdi.

 

“VATANDAŞLAR MEYAN ŞERBETİNE RAĞBET EDİYOR”

Vatandaşların hava sıcaklığı nedeniyle meyan şerbetine ilgisinin arttığını belirten Ali Ökkeş, “Meyan şerbeti doğaldır. Vatandaşlar meyan şerbetine rağbet ediyor. Bu şerbetin içerisinde katkı maddesi yok. Meyan şerbeti, böbreklere, idrar ve mideye faydası çoktur. Bazı kesimler diyor ki ‘meyan şerbeti tansiyonu yükseltir’ bizim meyan kökleri özel geliyor. Bu meyan şerbeti ne tansiyonu yükseltir ne de şekeri yükseltir. 67 yaşındayım. Bu mesleğimi 50 yıldır yapıyorum.  Çoğu insan meyan şerbeti içtiği için ameliyattan kurtuldu. Şanlıurfa sıcak bir bölge, vatandaşlar sıcaktan dolayı gelip meyan şerbeti alıyor. Meyan şerbeti ılık içilirse vücuda daha iyi gelir. Meyan şerbeti çok soğuk içilirse eğer o kadar fayda etmez” ifadelerini kullandı.

Meyan şerbeti alan vatandaşlarda, sıcaklıklardan bunaldıklarından dolayı meyan şerbetini içtikleri zaman serinlediklerini dile getirdiler.

BİHA