Kapat
DSİ, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bulunan Uzunca Göleti’nde çalışmalar devam ediyor. DSİ Genel Müdürü Yıldız, gölette depolanacak su ile 2 bin 50 dekar tarım arazisinin modern yöntemlerle sulanmasının sağlanacağını belirtti.

Devlet Su İşleri (DSİ) son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyor. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları,  üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artış sağlanıyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.

Siverek Uzunca Gölet’inde çalışmaların devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, ‘Çalışmaları devam eden Şanlıurfa Siverek Uzunca Göleti İkmal Yapım İşi’inin tamamlanması ile gölette depolanacak su ile 2 bin 50 dekar tarım arazisinin modern yöntemlerle sulanmasının sağlanacağını aktardı.

Gölet gövdesi kazı ve enjeksiyon imalatlarının tamamlandığını ifade eden Yıldız, temelden yüksekliği 24,35 metre ve su depolama kapasitesi 1,893 hm3 olan Şanlıurfa Siverek Uzunca Gölet’inin tamamlanması ile 2021 birim fiyatları ile dekar başına bin 260 TL gelir artışı ve ülke ekonomisine yıllık 2.385.180 TL katkı sağlanması hedeflendiğini vurguladı.

BİHA