Yeni yasa taslağı geliyor: Belediye başkanları akrabalarını işe alamayacak

04 Ekim 2019 10:18
Kapat
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile çalışmalarına başlanan yerel yönetimler yasa taslağına göre belediye başkanları, akrabalarını işe alamayacak.

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile çalışmalarına başlanan "yerel yönetimler yasa taslağı" konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

İmar ve planlama, görev alanları, finansman, belediye organları, teşkilat ve personel, denetim, izleme ve şeffaflık, işlevini yitirmiş yasaların kaldırılması, belediye başkanlarının özlük hakları ve istişareye bırakılan konular olmak üzere farklı başlıklardan oluşan taslağa göre, belediye başkanları artık akrabalarını işe alamayacak. 

Belediye başkanlarının akrabalarını işe alması konusunda yasal bir düzenlemenin olmadığını ifade eden Özhaseki taslakta, bu konuda bir maddenin olacağını söyledi.
Taslakta büyükşehir belediyelerinin borçlarının silinmesi konusunda bir maddenin olmadığını aktaran Özhaseki, bunun teklif olarak yapılabileceğini dile getirdi. 

BİHA