AK Parti Ceylanpınar’da ilçe başkanını belirleyemedi

18 Ağustos 2021 11:05
Kapat
Mevcut başkanın yaklaşık 2 ay önce istifa ettiği Ceylanpınar’da AK Parti Genel Merkezi hala yeni ilçe başkanının atamasını gerçekleştiremedi.  

AK Parti Ceylanpınar İlçe Başkanı Halid Şimşek’in istifasının ardından başlayan İlçe Başkanlığı atama süreci yılan hikayesine döndü. Başkan Şimşek’in istifasının ardından Ceylanpınar’da yönetimsiz kalan AK Parti Genel Merkezi, bugüne kadar 6 başkan adayı ile görüştü. Ankara’ya çağrılan Abdulcelil Doğantekin, Aziz Demir, Erdal Çil, Mahyeddin Bıçakçı ve Mehmet Salih Gültekin ile Mustafa Çelikbay’la görüşme gerçekleştirildi. AK Parti Genel Merkezi’nin Haziran’da istifasını istediği Şimşek, bir süre yönetimiyle karara direndikten sonra Temmuz ayında istifasını sunmuştu. Şimşek’in istifasının ardından ilçe başkanı arayışına giren AK Parti Genel Merkezi, 6 başkan adayı ile görüşmesine rağmen atama gerçekleştiremedi.

 

CEYLANPINAR’DA NE BAŞKAN VAR NE DE BİNA

Şanlıurfa İl Kongresi’ni 17 Şubat'ta düzenleyen AK Parti il kongresinin ardından ilçe kongrelerine start verdi. Kimi ilçelerde mevcut başkanla çalışmayı sürdüren AK Parti, bazı ilçelerde ise başkan değişimine gitti. 13 ilçenin 12’sinde başarılı bir şekilde kongresini gerçekleştiren AK Parti, Ceylanpınar’da tökezledi. Ceylanpınar’da mevcut başkan Halid Şimşek’in istifasını isteyen genel merkez 2 aydır yeni başkanda karar kılamadı. Yeni başkan ataması gerçekleşmediği için ilçe kongresinin yapılamadığı Ceylanpınar’da deyim yerindeyse AK Parti yok. Eski başkan Halid Şimşek’e ait olan ilçe başkanlığı binası ise Şimşek’in görevden ayrılmasının ardından kapatıldı. Şimşek’in istifasının ardından AK Parti Ceylanpınar’da binasız da kalmış oldu.

 

MİLLETVEKİLLERİ GÖRÜŞÜLEN 6 İSİM ÜZERİNDE KARAR KILAMADI

Milletvekillerinin yeni başkan üzerinde mutabakat sağlayamamasından dolayı AK Parti Genel Merkezi’nin çelişki yaşadığı kulislere yansıyan bilgiler arasında. Milletvekillerinin yeni atanacak başkanı belirleyememesinden dolayı genel merkezin karar verme süreci uzarken AK Parti 2 aydır Ceylanpınar’da temsil edilmiyor. Bazı isimler üzerinde sağlanan mutabakatın farklı milletvekillerinin karşı çıkmasından dolayı bozulduğu iddia edilirken AK Parti Genel Merkezi milletvekillerinin üzerinde karar kıldığı ismi direkt ilçe başkanlığına atayacak. 6 isimle yapılan mülakata rağmen atamayı gerçekleştiremeyen AK Parti Genel Merkezi’nin Ceylanpınar ilçe başkanlığı koltuğunu kime emanet edeceği merakla bekleniyor.

 

AKSAN: “AK PARTİ CEYLANPINAR’DA HAVLU ATMIŞ”

Ajansurfa Ankara Temsilcisi Gazeteci Cengiz Aksan ise AK Parti’nin Ceylanpınar’daki durumunu havlu atan bir boksöre benzetti. AK Parti’nin Ceylanpınar siyasetinde havlu attığını aktaran Aksan, “Parti binası yok, ilçe başkanı yok, teşkilat yok. Biri üye olmak istese veya bir sorunu olsa gideceği kimse yok. İlçe başkanlığı halat çekme yarışına dönmüş. Bu siyasi irade acziyetidir. Konuya müdahil olan Milletvekilleri uzlaşamadıkları için bir karar verilemiyor. Genel merkez teşkilat yetkilileri afallamış durumda. Kimde karar kılsa hemen karşı olanın tepkisine maruz kalıp geri çekiliyor. Bu irade ve dirayetsizlikle konu daha çok uzayacak gibi...” ifadelerini kullandı.

 

BİHA