Şanlıurfa'da 150 adet futbol ve basketbol sahası yapılacak

07 Ekim 2019 12:10
Kapat
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Şanlıurfa'nın 13 ilçesine 150 adet futbol ve basketbol sahası yapılacak.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Doç. Dr. Halil Özşavlı, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nu ziyaret etti. Ziyarette Bakan Kasapoğlu'na Şanlıurfa ile ilgili bilgi veren Vekil Özşavlı, Şanlıurfa'nın, Türkiye'nin en doğurgan ve en genç nüfusa sahip ili olduğunu anımsatarak, çocukların ve gençlerin sporlar buluşturulması gerektiğini belirtti.




150 ADET SPOR TESİSİ YAPILACAK
Şanlıurfa'ya gereken önemi vereceklerini belirten Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Şanlıurfa'da çocukların ve gençlerin sağlıklı bireyler olarak yetişmesi için spor alanlarını artıracaklarını kaydetti. Bakan Kasapoğlu, genç nüfusa sahip Şanlıurfa'ya desteklerinin devam edeceğini belirtti.
 


 

‘BAKANLIĞIN DESTEĞİ YANIMIZDA’
Türkiye'nin en genç nüfusuna sahip Şanlıurfa'nın genç nüfusunu korumak ve yetiştirmenin önemine vurgu yapan Vekil Özşavlı, “Gençlerimizi madde bağımlılığına karşı korumak, terör örgütlerinin istismarından muhafaza etmek için spora yönlendirmek gerekiyor. Spora yapılacak her yatırım ülkemize ve insanımıza çok daha fazla bir katma değerle dönecektir. Spor, çocuklarımızın hem eğitimini hem sağlığını hem de sosyal hayatını olumlu yönde etkiliyor. Uluslararası arenada şehrimizi ve ülkemizi temsil edecek, aziz milletimizi gururlandıracak bireyleri yetişmek, spora yapılacak yatırımla, sistemli ve kurgulanmış bir çalışmayla mümkündür” ifadelerini kullandı.
 


 

İLÇE NÜFUSUNA GÖRE BELİRLENECEK
Futbol ve basketbol sahalarının Şanlıurfa'nın 13 ilçesinde yapılacağını belirten Özşavlı, ilçelerin nüfusuna göre saha sayısının belirleneceğini söyledi. Sahaların yapılacağı ilçelerde kaymakamlık ve belediyeler ile koordineli bir çalışma yürütüleceğini ifade eden Özşavlı, en kısa sürede sahaların hayata geçeceğini belirtti.

BİHA