Şanlıurfa’da Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında hangi ilçeye kaç işçi alınacağı açıklandı. Şanlıurfa İŞKUR Müdürlüğü TYP için nereye başvuru yapılacağını ve işçilerin hangi şartları taşıması gerektiğini duyurdu.

Şanlıurfa’da Toplum Yararına Program ( TYP) için kurayla belirlenecek olan kontenjanlar belli oldu. En çok alımın yapılacağı ilçeler Karaköprü, Eyyübiye ve Haliliye merkez ilçeleri olurken TYP’nin detayları İŞKUR Müdürlüğü tarafından paylaşıldı.

Şanlıurfa İŞKUR ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında düzenlenecek Toplum Yararına Programlara 01.09.2021-05.09.2021 tarihleri arasında esube.iskur.gov.tr, e-Devlet veya ALO 170 üzerinden başvuru yapılabilecek.

TYP’ye Başvuru Şartları :

“1- İŞKUR ‘a kayıtlı işsiz olmak (kayıt sonrası programa başvuru, gerçekleştirilmelidir.)

2-18 yaşını tamamlamış olmak(Erkeklerde öncelik 35 yaş ve üzeri)

3- Öğrenci olmamak (Açık öğretim hariç)

4-Emekli ve malul aylığı almamak

5-Başvuru tarihinden önceki son bir aylık sürede işsiz olmak (5510 /4 (a), (b), (c) bentleri kapsamında sigortalı olmamaları gerekir.)(İsteğe bağlı sigortalılar hariç)

6-Son bir yıl içerisinde yüklenici Kurumun eski çalışanı olmamak.(TYP çalışanı hariç)

*Hane geliri; net asgari ücretin 1,5 katını aşması halinde (yaklaşık 4.237 TL) hanede yaşayan kişiler TYP ‘ye katılamaz.

** TYP’lere Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre (ADNKS) aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca biri katılabilir.

* Katılımcı; 12 aylık periyotta 9 ay süreyle TYP ‘den yararlanabilir.”

BİHA