Akçakale'de iki aşiret arasındaki husumet barışla sonuçlandı

01 Eylül 2021 15:49
Kapat
Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde birkaç gün önce 2 kişinin yaralandığı kavgayla aşiretler arasında başlayan husumet, AK Parti Akçakale İlçe Başkanı İbrahim Yıldık ile kanaat önderi Cavit Yılmaz’ın araya girmesiyle barışla sonuçlandı.

Akçakale ilçesi Halep yolu üzerinde birkaç gün önce iki aşiret üyeleri arasında alacak verecek meselesi yüzünden yaşanan anlaşmazlık nedeniyle çıkan kavgada 2 kişi yaralanmıştı. İki kişi arasında başlayan husumet iki aşirete yayılırken aradaki husumet sokağa taştı. İlçe merkezinde polisin bile müdahale etmekte zorlandığı sokak eylemleri korku dolu anların yaşanmasına neden oldu. Olayların daha da büyümemesi için araya giren AK Parti Akçakale İlçe Başkanı İbrahim Yıldık ve kanaat önderi Cavit Yılmaz husumeti büyümeden sonlandırdı.

İki aşiret üyelerinin katıldığı barış toplantısına Akçakale belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, Bini İcil aşiretinin kanaat önderlerinden İbrahim Demirkan, Mehmet Elşiben, İsa Ay, Halil Demirkan, Hubeti aşireti kanaat önderlerinden Abdulhakim Ayhan, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ayhan ile Ubeyd Adsız’da katıldı.

“KIRGINLIK ,KÜSKÜNLÜK DİNİMİZDE YOK”

Barış için tarafları bir araya getiren Ak parti Akçakale ilçe başkanı İbrahim Yıldık, yaptığı konuşmada birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti. İslam dininin kırgınlık ve küskünlüğü uygun görmediğini belirten Yıldık, “Bizler bu konuda birlik ve beraberliği sağlayabilmek ve kardeşlik bağlarını yeniden tesis etmek üzere bir araya geldik. Çok şükür ki barışı, birlik ve beraberliği hâkim kıldık. Bu Barışa vesile olanlardan ve emeği geçen herkesten Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından yapılan dualar eşliğinde iki aşiret arasındaki husumet, barış ve kardeşlik temennileri ile sona erdi.

BİHA