Ülkemizde koronavirüs aşılanma oranının en düşük olduğu il, halen yüzde 57.8 ile Şanlıurfa. Aşılanma oranının düşük olduğu kentte, koronavirüs vakalarının da son zamanlarda artış göstermesi dikkat çekiyor.

Koronavirüsle mücadelede en etkili silah olarak gösterilen aşı olanların sayısı ülkemizde her geçen gün artıyor. Her ne kadar belirli bir kesim aşıya karşı gelse de şuana kadar ülkemizde 1. doz aşılanma oranı yüzde 77’ye kadar yükseldi. İkinci doz aşı  yaptıranların oranı yüzde 59.75 olurken, ülkemizde 3 doz aşı yaptıranların sayısı 94 milyon 16 bin 554’ü buldu.

 

EN ÇOK AŞI YAPTIRILAN 10 İL

Ülkemizde en çok aşının yapıldığı il yüzde 94’le Muğla oldu. Muğla’yı ise yüzde 88 ile Çanakkale ve Edirne takip ediyor. En çok aşı yaptırılan 10 il arasında Kırklareli, Balıkesir, Tekirdağ, Amasya, Aydın, Yalova ve Antalya da yer aldı.

 

ŞANLIURFA SONUNCU SIRADA

Ülkede en az aşı yaptırılan il ise yüzde 57,8 ile Şanlıurfa oldu. Şanlıurfa’yı yüzde 59’la Gümüşhane ve yüzde 60 ile Diyarbakır takip ediyor. Ayrıca en az aşı yaptırılan 10 il arasında Mardin, Muş, Bitlis, Bingöl, Batman, Bayburt ve Siirt yer aldı.

 

VAKALAR ARTIYOR

Bu arada aşılanma oranının düşük olduğu Şanlıurfa’da, koronavirüs vakalarının da son zamanlarda artış göstermesi dikkat çekiyor. Günlük ortalama neredeyse 1000’i bulan vakasayılarına paralel olarak yoğun bakımlarda yatan hasta sayısı da büyük artış gösterdi. Ayrıca kentte son dönemde virüse bağlı ölümlerin de yeniden artış göstermesi tedirginliğe yol açarken, uzmanlar vatandaşların biran önce aşı olmaları konusunda çağrıda bulundu.

BİHA