BİHA muhabiri meydan okudu, destek çığ gibi büyüdü

09 Ekim 2019 19:30
Kapat
Şanlıurfa’da başlatılan ağaçlandırma kampanyasına sosyal medya üzerinden başlattığı "Challange" akımı ile farklı bir destek sunan BİHA Muhabiri Özlem Dikmen’e çok sayıda destek geldi.

Şanlıurfa’dan yayın yapan Ajans Urfa ve Bizim Haber Ajansı (BİHA) Muhabiri Özlem Dikmen'in öncülüğünde challange akımı ile sürdürülen fidan bağışına destek, çığ gibi büyüyor. 

Şanlıurfa’da sosyal medyada başlayan ağaçlandırma kampanyası akabinde “Yemyeşil Şanlıurfa Platformu” kuruldu. Platform üyelerinin girişimleriyle, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin himayelerinde “Zeytin Temalı Ağaçlandırma Kampanyası” başlatıldı.

Hedef 100 milyon fidan olarak belirlendi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, kamu kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları tarafından desteklenen “Zeytin Temalı Ağaçlandırma Kampanyası” kapsamında fidan dikme etkinliği okullara taşındı. Öğrenciler fidanları toprakla buluşturdu. Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileriyle toplantı yapıldı. Her kesimden kamypanyaya destek istenirken hedefe ulaşmak için fidan bağış kampanyası da başlatıldı. Fidan bedeli 10 TL olarak açıklandı ve Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü hesabına bağış yapılması için çağrıda bulunuldu. 

GAZETECİ YEŞİLE DESTEK İÇİN MEYDAN OKUDU

Dikmen de çağrının daha da etkili olması ve fidan bağışına bir gazeteci olarak katkı sunmak için sosyal medyada "Challange" yani meydan okuma akımını başlattı.

 

"#YemyeşilUrfa için challenge başlatıyorum. Urfa’nın daha yeşil olması için ben de 1 fidan bağışlıyorum" diyen Dikmen, bağış yaptığı dekontu da paylaşarak Gazeteci Mustafa Arısüt, Özlem Çelik ile AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ahmet Kaytan’a meydan okudu.

 

Bu anlamlı meydan okuyuşa olumlu yanıt geldi.

Başkan Yıldız "Yeşil Kent Şanlıurfa İçin Bende Varım" diyerek Dikmen’in başlattığı meydan okuma hareketine 10 fidan bağışı yaparak destek verdi. Yıldız da halkanın daha da genişlemesi için Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerine meydan okudu.


 


Başkan Vekili Kaytan ise "Ne güzel bir meydan okuma ! Eyvallah... Özlem Dikmen kabul ediyorum" dedi ve 1 fidan bağışında bulunarak Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ile AK Parti Şanlıurfa Karaköprü İlçe Başkanı Sait Ağan’a meydan okudu.

Her çağrı olumlu yanıt aldı ve böylece bağış hareketine belediye başkanları, milletvekilleri, kentin tanınan simaları ile çok sayıda vatandaş dahil oldu.

Öyle ki destek sınır ötesinden Uzak Doğu’dan bile geldi.

Şanlıurfalı Türkiye Cumhuriyeti Pekin Büyükelçisi Emin Önen de fidan bağışında bulundu. 


 

Kısa sürede yüzlerce fidan bağışı yapıldı.
 



Gazeteci Dikmen’in kente renk katan fikri, takdir topladı.

BİHA