TÜMSİAD, yabancı öğrencilerle işbirliği yapacak

11 Ekim 2019 13:02
Kapat
TÜMSİAD Şanlıurfa Şubesi Yönetim Kurulu Harran Üniversitesi ile birlikte beraber proje yürütecek. Proje kapsamında Şanlıurfa’da öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilerin ülkeleriyle Türkiye arasında ticari faaliyetlere aracılık etmesi öngö

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Şanlıurfa Şubesi yönetimi Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik’i ziyaret etti.

Osmanbey kampüsünde gerçekleşen ziyarette derneğin çalışmaları hakkında bilgi veren TÜMSİAD Şanlıurfa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sadık Sade, Şanlıurfa’da yüksek öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilerle birlikte çalışmalar yapma fikrinde olduklarını söyledi.

Sade, “Harran Üniversitesi bizim gözbebeğimiz. Adı ve tarihçesi itibariyle dünya çapında marka değeri olan bir üniversite.. İnşallah bilim anlamında da dünyada sayılı bir yere gelmesi arzusundayız. İş dünyası olarak sayın Rektörümüzün de desteğiyle Üniversitemizden istifade etmek istiyoruz. Harran Üniversitesinde okuyan yabancı uyruklu öğrencilerle temasa geçip kendi ülkeleriyle ülkemiz arasında ticari anlamda işbirlikleri geliştirmeye çalışacağız. Onlar bir yandan eğitimlerini devam ettirirken bir yandan da kendi ülkelerinde üretilen ürün veya teknolojileri bizim ülkemizde ihtiyaç duyan iş adamlarına ulaştırma konusunda fikir üretecekler ve girişimler yapacaklar. Bizler de bu konuda aracılık görevimizi en iyi şekilde yerine getireceğiz. Ayrıca bu öğrencilerin kendi ülkelerindeki ihtiyaçları ülkemizden temin etmeleri için aracılık yapacaklar. TÜMSİAD olarak zaten Türkiye’nin ve Dünyanın birçok yerinde teşkilatlanmış bir yapıya sahibiz. Bu arkadaşlarımızın da desteğiyle güzel sonuçlar almayı hedefliyoruz. Üniversitemizle ilgili daha bir çok önemli projemiz var. Bunları zamanı geldikçe ve olgunlaştırdıkça hayata geçirmeye çalışacağız. Sayın Rektörümüze verdiği destek ve gösterdiği ilgili nedeniyle teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik de açıklamasında, “Üniversitemiz ile iş dünyasının işbirliğine ayrı bir önem veriyoruz. Bize projeleri ile gelip işbirliği ve destek isteyen herkese yardımcı olmaya hazırız. İnşallah güzel sonuçlar alıp, birlikte başarılı işlere imza atarız” dedi.

BİHA