Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi’nin ‘Öğrenci Destek Paketleri’ tanıtımı Eyyübiye’de yapıldı.

Türkiye’deki geçici koruma altındaki Suriyelilerin Eğitim, Sosyal ve Ekonomik uyum alanlarında desteklenmesi amacıyla Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi Öğrenci Destek Paketleri tanıtım etkinliği, Eyyübiye Ayhan Şahenk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yapıldı.

Etkinlik, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Şennur Çetin, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer, Alman Kalkınma Bankası (KfW) Temsilcisi Andre Degenkolb, Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demir, oda ve dernek başkanları, girişimciler, öğretmen ve öğrencilerin katılımı ile yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program, Eyyübiye Ayhan Şahenk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Türk ve Suriyeli öğrencilerinin koro ve solo halinde sundukları müzik ziyafeti ile devam etti.

Etkinlikte bir konuşma yapan Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül ,“Şu an Suriye’de bir savaş bir trajedi yaşanıyor, biz buna devlet olarak duyarsız kalamazdık. Nerde bir acı, bir zulüm varsa ona el uzatmak Allah’ın İslam’ın Peygamberimizin bize bir emridir. Bu coğrafyada yaşayan insanlar her zaman için zulüm gören, acı çekenlere kardeşlik eli uzatmışlardır. Bunun için ayrıca Şanlıurfalılara teşekkür ediyorum. Mesleki ve Teknik Eğitimde son dönemde çok önemli mesafeler kat edildi. Mesleki eğitimin gelişmesi yeni atölyeler, yeni okullar, yeni materyallerle oluyor. Biz bu atölyelerimizde öğrencilerimizi yetiştirip yeteneklerini keşfetmek meslek sahibi olarak hayata atılmalarını amaçlıyoruz. Şanlıurfa’da 55 okulun atölyesine destek sağlamayı planlıyoruz. Türkiye’deki geçici koruma altındaki Suriyelilerin eğitim, sosyal ve ekonomik uyum alanlarında desteklenmesi amacıyla hayata geçirilen bu projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer ise “Milli Eğitim Bakanlığımızın uygulayıcı olduğu ve Alman Kalkınma Bankası ( KfW )’nın desteklediği 43 ay süreli ve 50 Milyon Euro bütçeli Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal Ve Ekonomik Uyum Projesinin temel amacı, Suriyeli mülteci kardeşlerimizin ve Türk ev sahibi toplulukların istihdam edilebilirliklerini ve niteliklerini geliştirerek ekonomik ve sosyal bütünleşme sağlamaktır. Proje Kapsamında 7’si Şanlıurfa’da olmak üzere toplam 55 Mesleki ve Teknik eğitim kurumundaki atölyelerde gerekli ekipmanların temini, kurulumu, uygun şekilde kullanılması geçici koruma altındaki Suriyeli öğrencilerin ulaşım, yemek ve eğitim-öğretim materyalleri sağlanacaktır. Bu vesile ile Suriyeli gençleri ve Türk gençlerini kapsayan kaliteli mesleki eğitim ortamı oluşturma gayesinde olan Milli Eğitim Bakanlığımıza ve Alman Kalkınma Bankasına teşekkür eder, projemizin Ülkemize ve ilimize hayırlı olmasını dilerim” sözlerine yer verdi.

Alman Kalkınma Bankası (KfW)Temsilcisi AndreDegenkolb, eğitime destek vererek okullarda daha güzel bir ortam oluşturmayı hedeflediklerini, bu projenin mesleki eğitimi modernize edebilmek için büyük bir şans olduğunu, derslerde elde edilmiş becerilerle öğrencilerin hayata atılacaklarını bu konuda destek vermeye her zaman için hazır olduklarını söyledi.

Yapılan konuşmalar sonrası öğrencilere etkinlik kapsamında okul materyalleri hediye edildi. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül ve beraberindeki heyet okulu gezip sınıflarda öğrencilerle yapılan sohbet sonrası okuldan ayrıldı.

BİHA