Akçakale Belediye Başkanı Yalçınkaya, koronavirüse karşı ellerindeki tek silahın aşı olduğunu belirterek “Ben de aşı oldum, herkes de olmalı” dedi.

AKÇAKALE – Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, koronavirüs aşısı yaptırmayan ya da eksik yaptıranlara çağrıda bulunarak, “Ben de aşı oldum, herkes de olmalı. Elimizdeki tek silahımız aşı” dedi.

Yalçınkaya, Akçakale Devlet Hastanesi’ne ziyarette bulundu. Hastane başhekimi Op. Dr. Mehmet Gümer’den hastanede devam eden çalışmalar hakkında bilgi alan Yalçınkaya, hasta ve yakınlarıyla da görüşerek geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Başkan Yalçınkaya, salgında aşı yaptırmayan ya da eksik yaptıranlara çağrıda bulunarak, şunları söyledi:

“Bu hastalık ciddi. Kayıplarımız var. Doktorlarımız, sağlık çalışanlarımız canla başla kendilerini feda etmişler, sabahtan akşama kadar buradalar. Biz de hem hastanedeki çalışmalarımızı yerinde incelemek, yapabileceklerimizi tespit etmek ve aşıya dikkat çekmek için ziyarete geldik. Buradan çağrı yapıyoruz. Herkese aşı olmalarını tavsiye ediyoruz. Ben de aşı oldum, herkes de olmalı. Elimizdeki tek silahımız aşı.”

Yalçınkaya, hastane başhekimine ve tüm personele teşekkür etti.

Başhekim Op.Dr. Gümer de Başkan Yalçınkaya'ya ziyaretleri için teşekkür etti.

Aşı konusunda Şanlıurfa bölgesinin en sonda yer aldığına vurgu yapan Gümer, “Aşı duyarlılığı için başkanımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Çünkü biz sağlık çalışanları aşı yapmakla halk desteği olmadan üstesinden gelemiyoruz. Bu konuda duyarlı olup aşı konusunda biraz daha çevresini de teşvik edip aşı sayımızı artırmamız lazım” dedi.


BİHA