Arkeoloji Müzesi’nin alanına kurulan Cumhurbaşkanlığı İletişim Dijital Gösterim Merkezi törenle açıldı.

ŞANLIURFA - Türkiye tarihinin kültürel, bilimsel ve teknolojik dijital sunumlarla tanıtıldığı Cumhurbaşkanlığı İletişim Dijital Gösterim Merkezi, Şanlıurfa’da ziyarete açıldı.

Cumhurbaşkanlığı Teknoloji Çadırı’nın açılışı çadırın kurulduğu Arkeoloji Müzesi’nin alanında yapıldı. Kurdele kesim etkinliğine Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş ile yerel ve ulusal basın mensuplarının katılımlarıyla gerçekleşti.

Programda konuşan Vali Erin, çadırın, milli birlik ve bütünlüğü pekiştireceği, toplumsal hafızayı canlı tutacağı, tarihi değerleri gelecek nesillere aktarmada aracı olacağını söyledi. Emeği geçen herkese teşekkür eden Erin, “Şanlıurfalı gençlerimiz başta olmak üzere halkımızı gösterim merkezine gelmeye davet ediyoruz. Gençlerin ilgi duyacağı teknolojinin kullanıldığı merkez burası, gençlerimizin buradan istifade etmesini bekliyoruz.’’dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Beyazgül de çadırın kurulması sürecinde emeği geçenlere teşekkür ederek, “Bu çadır, gençliğimizin dijitalleşmede gelişmesi için bir başlangıç olacaktır’’ ifadesini kullandı.

Etkinlikte Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan projelere ilişkin sunumlar beğeni topladı.


BİHA