Kapat
Barış Pınarı bölgesinde yapımı tamamlanan Resulayn Gençlik Merkezi, semt sahası ve yüzme havuzu ile Telabyad’da yapımı tamamlanan spor tesisleri, düzenlenen törenlerle hizmete açıldı.

Resulayn’da başlayan açılış törenine, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Emre Topoğlu ile bölgede görevli kamu çalışanları ve Suriyeli gençler katıldı.


Kur’an-ı Kerim tilaveti, mini konser ve spor gösterileri ile başlayan törende bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, iki yıl önce Türkiye’nin bölgede başlattığı Barış Pınarı Harekâtının amacından bahsederek, Resulayn Gençlik Merkezi, futbol ve voleybol sahaları ile yüzme havuzunun bölge gençliğine hayırlı olmasını diledi.


Yapılan çalışmalarla bölgenin sporun da merkezi haline geleceğini ifade eden Topoğlu,Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Emre Topoğlu da, açılışı yapılan tesislerin bölge halkına hayırlı olması temennisinde bulundu.


Açılış töreninin ardından spor kulüplerine forma ve spor malzemeleri hediye eden Vali Erin ve Topoğlu, tesisleri gezdiler.


Resulayn’daki törenin ardından Telabyad’a geçen Vali Erin ve beraberindekiler, burada da yapımı tamamlanan spor tesislerinin açılış törenine katıldılar.


BİHA