Kapat
Şanlıurfa Vergi Dairesi Başkanı Seyit Tekin yapılandırmadan yararlanan mükelleflere ilk taksit ödemelerinin yaklaştığını belirterek "İşlemlerde yoğunluk ve yavaşlamalara sebebiyet vermeden ödemeleri son güne bırakmayın" dedi.

Borç yapılandırma 1. taksitin son ödeme günü yaklaştı.


7326 sayılı yasa kapsamında borçlarını yapılandıran vatandaşlar yapılandırılan borçlarını tercihlerine göre peşin veya taksitler halinde ödeyebiliyor. 

Kanun kapsamında;

  • Peşin ödemeler ve birinci taksit ödemeleri için son gün 1 Kasım 2021 olarak belirlendi.
  • İkinci taksitin de 30 Kasım 2021'e kadar ödenmesi gerekiyor.

Şanlıurfa Vergi Dairesi Başkanı Seyit Tekin de mükelleflere önemli açıklama ve uyarılarda bulundu. Tekin peşin ödemenin tercih edilmesinin önemli avantajlar sağladığını belirterek “Peşin ödemenin tercih edilmesi durumunda trafik para cezaları ve diğer idari para cezalarında % 25 indirim,  gecikme zammı ve faiz yerine hesaplanan Yİ-ÜFE tutarından ise %90 gibi bir indirimin olduğunu, ayrıca 7326 sayılı yasanın 5. maddesi kapsamında matrah veya vergi artırımı sonucunda tahakkuk eden vergilerin tamamının ilk taksit ödeme süresi içerisinde peşin olarak ödenmesi durumunda bu madde gereğince artırılan vergilerden %10 indirim yapıldığını dolayısıyla bu imkanlardan yararlanmanın mükellef lehine borç yükünü önemli oranda  azaltacağını” belirtti.

İLK İKİ TAKSİTİ MÜTLAKA SÜRESİNDE ÖDEYİN

Hatırlatılması gereken diğer en önemli hususun ise taksitli seçeneğin tercih edilmesi durumunda ilk iki taksitin mutlaka süresinde ve tam olarak ödenmek şartıyla yasanın getirdiği fırsatlardan yararlanmaya devam edileceğinin altını çizdi.  

Tekin, vatandaşların yapılandırılan borçlarını iş ve işlemlerde yoğunluk ve yavaşlamalara sebebiyet vermeden ödemeleri,  son günlere bırakmamaları çağrısında bulundu. Tekin pandemi tedbirlerine - sosyal mesafe- maske - hijyen kuralına riayet etmenin  vatandaş ve  personel için hayati önem taşıdığını da dile getirerek yapılacak ödemelerin korona virüs  (covid-19) salgını nedeniyle vergi dairelerine ve bankaya gitmeden  ödenebileceğini, ödeme/tahsilatın  vergi dairesi, banka ve PTT’ye gitmeden elektronik ortamda banka hesabından havale şeklinde yapılabileceği gibi, Gelir İdaresi Başkanlığının internet adresi www.gib.gov.tr üzerinden İnteraktif Vergi Dairesi ve Dijital Ödeme Noktası'ndan vergi tahsiline yetkili bankaların banka kartları ve kredi kartı kullanılarak kolaylıkla yapılabileceğini hatırlattı. Tekin, peşin ve ilk taksit ödemelerinin 01 Kasım 2021 Pazartesi günü bitimine kadar yapılması gerektiğinin altını çizdi.

BİHA