Barış Pınarı Harekatını fırsata çevirdiler iddiası

14 Ekim 2019 13:44
Kapat
Barış Pınarı Harekatı sürerken Akçakale’den Şanlıurfa kent merkezine yolcu taşıyan minibüsçülerin bunu fırsata çevirdiği ve 10 TL olan ücreti 15 TL’ye yükselttiği iddia edildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) ve Suriye Milli Ordusunun (SMO) ortak olarak başlattığı Barış Pınarı Harekatı 6’ıncı gününde de devam ediyor.

Sınırın öteki tarafından bulunan Tel Abyad’da kontrol sağlanırken Akçakale’deki birçok vatandaş da PYD/YPG terör örgütünün atmış olduğu havan topları nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Vatandaşlar evlerini ve eşyalarını terk edip ilçeyi terk ederken, ilçe ile Şanlıurfa kent merkezine yolcu taşıyan minibüsçülerin bunu adeta fırsata çevirdiği iddia edildi. İddiaya göre; daha önceleri 10 TL olan Akçakale-Şanlıurfa arasındaki yolculuk ücreti, harekatın başlamasıyla birlikte yüzde 50 zam yapılarak ücretin 15 TL’ye yükseltildi.

İlçedeki yakınlarının durumunu yerinde görmek isteyen ya da kent merkezine gelmek zorunda kalan vatandaşlar fiyatın bir anda arttırılmasına tepki gösterip, ücretin tekrar makul bir düzeye getirilmesini talep etti.

BİHA