Vekil Özşavlı, ‘Barış Pınarı Harekatı’nı anlattı

14 Ekim 2019 18:43
Kapat
AK Partili Vekil Halil Özşavlı, “Türkiye’den, sınırlarındaki terör faaliyetlerine karşı müsamahalı olması beklenmemelidir. Bu terör örgütlerinin varlığı aynı zamanda Suriye’nin toprak bütünlüğünü de tehdit etmektedir” dedi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve Akdeniz-PA Üyesi Halil Özşavlı, Akdeniz-PA ve Avrupa Konseyi Toplantısında Avrupalı mevkidaşlarına ve Akdeniz’e komşu ülkelerin temsilcilerine Barış Pınarı Harekatını anlattı.

Türkiye’nin, sorunlu bölgelere coğrafi olarak yakın olduğunu belirten Vekil Özşavlı, “Türkiye Geçmişte maruz kaldığı terör saldırılarından ötürü terörle mücadelede büyük tecrübe kazanmıştır. Türkiye yıllardan beri FETÖ-PKK-PYD-DEAŞ ve DHKP-C gibi terör örgütleriyle mücadele etmektedir. Türkiye’nin sorunlu bölgelere olan coğrafi yakınlığı Türkiye’nin terörle mücadelesinde göz önünde bulundurulmalıdır. Suriye ve Irak’la olan bin kilometrelik sınırını korumak Türkiye’nin birinci önceliği olmuştur. Türkiye, 300 masum vatandaşı katleden DEAŞ terör örgütünün yanında 30 yıldır 40 bin masum insanı öldüren PKK ile de mücadele etmektedir. Eminim hepiniz PKK’nın Amerika Avrupa birliği ve NATO tarafından terör örgütü olarak tanındığını biliyorsunuz. Türkiye DEAŞ’a karşı oluşturulan uluslararası koalisyonun adanmış bir üyesidir. Türkiye Suriye’de DEAŞ ile birebir çarpışan tek ülkedir. Bugüne kadar 4 bin DEAŞ’lı terörist Türkiye tarafından etkisiz hale getirilmiştir” diye konuştu.

‘360 BİN SURİYELİ GERİ DÖNDÜ’
Terör örgütlerinin Türkiye’nin güney sınırları için tehlike oluşturduğunu aktaran Özşavlı, “Suriye sınırından güney sınırlarımıza yönelen tehdit de DEAŞ’la sınırlı değildir. DEAŞ’la birlikte YPG-PKK-PYD terör örgütleri de sınırlarımızda tehlike oluşturmaktadır. Türkiye sınırlarındaki bu terör örgütlerine karşı önlem almak zorunda kalmıştır. Ayrıca bu terör örgütlerinin Avrupa ötesine de geçme ihtimali hep olmuştur. Türkiye bugüne kadar Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı operasyonlarını terörle mücadele için gerçekleştirmiştir. Başarı ile sonuçlanan bu operasyonlar neticesinde Türkiye 4 bin kilometrelik alanı DEAŞ PKK/PYD terör örgütlerinden temizlemiştir. Temizlenen bu alana 360 bin Suriyeli kendi isteğiyle geri dönmüştür” ifadelerine yer verdi.

‘TÜRKİYE’DEN MÜSAMAHALI OLMASI BEKLENMEMELİDİR’
Türkiye’nin, sınırlarındaki terör örgütü faaliyetlerine karşı müsamahalı olmayacağını kaydeden Özşavlı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Geçtiğimiz son iki yılda özellikle Fırat’ın doğusundan ülkemize yüzlerce saldırı PKK ve PKK tarafından gerçekleştirilmiştir. PKK/YPG Suriye içerisinde Suriyelilere karşı da terör eylemlerinde bulunmuştur. Ölüm ve yaralanma ile sonuçlanan iki yüzden fazla saldırı Suriye içerisinde PKK/YPG tarafından gerçekleştirilmiştir.

Ayrıca PKK/PYD uyuşturucu ticaretinin de baş aktörüdür. PKK’nın uyuşturucu ticaretinden elde ettiği gelir yıllık 3 milyar dolardır. Ve bu uyuşturucular, Amerika’daki ve Avrupa’daki dostlarımızın çocuklarına satılıyor. Yinelemek isterim ki Türkiye’den sınırlarındaki terör faaliyetlerine karşı müsamahalı olması beklenmemelidir. Bu terör örgütlerinin varlığı aynı zamanda Suriye’nin toprak bütünlüğünü de tehdit etmektedir. Bu teröristlerin ait oldukları devletler tarafından kabul edilmeleri ve orada yargılanıp cezalandırılmalarından başka bir çözüm yolu yoktur.”

BİHA