Şanlıurfalı çiftçilerin sorunları masaya yatırıldı

15 Ekim 2019 09:54
Kapat
Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin ve Denizli Ziraat Oda Başkanları üç gün boyunca Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde milletvekilleriyle görüşerek pamuk çiftçisinin sorunlarını yetkili mercilere iletti.

Şanlıurfalı çiftçilerin sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşındı.  Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, 3 gün boyunca Ankara’da yaptığı görüşmelerin ardından Şanlıurfa’ya döndü.

Ankara temasları sırasında birçok ziyarette bulunan Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Eyyüpoğu, ilk etapta Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, akabinde CHP Şanlıurfa Milletvekilli Aziz Aydınlık, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Mehmet Ali Cevheri, Halil Özcan, Ahmet Eşref Fakıbaba, Zemzem Gülender Açanal, Ahmet Akay, MHP Şanlıurfa Milletvekilli İbrahim Özyavuz ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile görüşüp Şanlıurfalı çiftçilerin sorunlarını aktardı.

‘ŞANLIURFA’DA 2 MİLYON 700 DÖNÜM EKİLİ PAMUK TARLASI VAR’

Ankara’da yaptığı ziyaretlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Eyyüpoğlu, Şanlıurfalı çiftçilerin sorunlarını birinci ağızdan yetkililere ilettiklerini söyledi.

Eyyüpoğlu konuşmasına şöyle devam etti: “Bütün Ziraat Odası başkanları olarak özelikle pamuk ekilen bölgelerin başkanlarıyla beraber Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’la görüştük sonra milletvekilleriyle görüştük. Ardından Tarım ve Orman Bakanı ile görüştük sorunlarımızı bir bire birinci ağızdan illettik. Özelikle pamuk desteklemesinin artırılması ve 3 yılın kotanın 4 yılla çıkarılması sorununu söyledik. Geçen yıl, aşırı yağışlardan dolayı çiftçiler buğday ekmedi onun için 2 milyon 700 dönüm ekili pamuk arazisi var. 3 yıl sorunu 4 yılla çıkmasa çiftçiler zor durumda kalacak. Girdiler artı. Tohum kara borsaya çıkmış durumda.”

‘MEHMETÇİĞİMİZE GÜVENİYORUZ’

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin kuzeyine düzenlediği Barış Pınarı Harekâtına da değinen Eyyüpoğlu, “Mehmetçiklerimize başarılılar diliyorum. Gece gündüz onların duacısıyız İnşallah çok başarılı bir operasyon olur” sözlerine yer verdi.

BİHA