Ceylanpınarlı esnaf, borçlarının ertelenmesini istedi

15 Ekim 2019 11:25
Kapat
Ceylanpınar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı, Kaymakamlığa verdiği dilekçe ile esnaf ve sanatkarların ekonomik olarak desteklenmesini ve borçlarının ertelenmesini talep etti.

Türkiye’nin güneyindeki terör unsurlarının temizlenmesi için başlatılan Barış Pınarı Harekatı devam ediyor. Operasyonların odak noktalarından biri olan Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde vatandaşların bir kısmı kenti terk ederken, esnaf da işyerlerini açamıyor.

Yaşanan bu durum üzerine Ceylanpınar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı harekete geçti. Oda tarafından Ceylanpınar Kaymakamlığına verilen dilekçe ile esnafın borçlarının ertelenmesi talep edildi.

Dilekçede şu ifadelere yer verildi:
“Ceylanpınar ilçemiz sınırın sıfır noktasında olduğundan ülkemizin terör örgütlerine karşı başlatmış olduğu Barış Pınarı Harekatı nedeniyle esnaf ve sanatkarlarımız tamamen iş yapamaz duruma gelmiş ve işyerlerini zorunlu olarak kapatmışlardır.

Söz konusu esnaf ve sanatkarlarımızın vergi borçları, çek, senet, kredi ve SSK primlerinin ileriki tarihlere ertelenmesini ve sicillerinin bozulmamasını, ayrıca KOSGEB aracılığıyla esnaf ve sanatkarlarımıza hibe veya faizsiz kredi desteklerinin verilmesini talep ediyoruz.”

BİHA