Hacıbayram mahallesinde yapılacak park alanını genişletmek için bazı evlerin istimlak edilmesiyle ilgili vatandaşlarla görüşen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, ”Alanı genişletmek için bazı evleri istimlak etmeyi düşünüyoruz” dedi.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Hacıbayram mahallesinde yapılacak parkın alan tespiti için incelemelerde bulundu.

Yemyeşil Eyyübiye hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Eyyübiye Belediyesi, farklı mahallelerde birçok parkın yapımına devam ederken, yeşil alan sıkıntısı yaşayan bölgeler için de fizibilite çalışmalarını sürüyor.

Yıllardır yeşil alan talebi olan mahallelerden biri olan Hacıbayram Mahallesi de Başkan Kuş’un girişimleriyle yeşil alana kavuşacak. 

Başkan Kuş, Mahalle Muhtarı İbrahim Akdemir ve mahalle sakinleriyle birlikte mahallede yapılacak olan park alanında incelemelerde bulunup, parkın daha da genişletilmesi için vatandaşlarla görüştü. Bazı evlerin istimlak edilmesiyle daha büyük bir yeşil alanı mahalleye kazandırmak istediğini belirten Başkan Kuş, vatandaşlardan istimlak konusunda yardımcı olmalarını istedi. 

"İSTİMLAK İÇİN DUYARLILIĞA İHTİYACIMIZ VAR"

Kısa süre içinde çalışmaların tamamlanacağını dile getiren Başkan Kuş, yeşil alana dair şu açıklamalarda bulundu:

"Başkan yardımcılarımıza ve birim müdürlerimize talimat verdik ve molozları temizlediler şuanda da park yapım çalışmalarına devam ediyorlar. inşallah bir ay içerisinde mahallemize park kazandırmış olacağız. Hacıbayram mahallemiz geniş ve büyük bir mahalle bu küçük park yeterli olmayacak, bu parkımızın etrafında bulunan 5 -6 evimiz var.  Vatandaşlarımız ile görüşeceğiz makul bir fiyat verirlerse istimlak edip Hacıbayram mahallemize geniş ve büyük bir park kazandıracağız inşallah. İstimlak konusunda vatandaşlarımızın da duyarlılığına ihtiyacımız var. İnşallah onlar da mahallelerine katkıda bulunacaklar. Ben muhatımıza mahallesine olan aşkından ve gayretinden dolayı teşekkür ediyorum."

Başkan Kuş’a mahalle sakinleri adına teşekkür eden Mahalle Muhtarı İbrahim Akdemir ise, ”Burada yapılacak parkın küçük olduğunu gördü ve vatandaşlarımızla görüşüp bazı evlerin istimlak edilerek parkın büyütülmesini konuştuk. İstimlak yapılacak evlerdeki vatandaşlarımızla anlaşma sağlanırsa inşallah mahallemize daha büyük bir park kazandırılacak“ dedi.

BİHA