Kapat
Şanlıurfa Barosu’ndan yapılan açıklamada, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun görevi daha fazla sürdüremeyeceği iddia edilerek, Türkiye Barolar Birliği olağanüstü genel kurula davet edildi.

Şanlıurfa Barosu, Türkiye Barolar Birliği Başkanı (TBB) Metin Feyzioğlu ile ilgili bir açıklama yaptı. Feyzioğlu’nun kanuna aykırı davrandığı iddia edilen açıklama şu şekilde:

“Türkiye Barolar Birliği Başkanı Sayın Metin Feyzioğlu, aralarında Baromuzun da bulunduğu 52 Baronun yargı bağımsızlığı ve kuvvetler ayrılığı ilkelerini gözeterek almış olduğu kararları yok sayarak 1136 sayılı Avukatlık Kanunu'nun "Birliğin Görevleri" başlıklı 110. maddesinin 1.fıkrasında yer alan "Baroları ilgilendiren konularda her baronun görüşünü öğrenip ortaklaşa görüşmeler sonunda çoğunluğun düşünce ve görüşünü belirtmek" görevini yerine getirmeyerek kanuna aykırı davranmıştır.

Türkiye Barolar Birliği Başkanının bu tavrı üzerine 22 Eylül 2019 tarihinde Ankara'da gerçekleştirilen ve baromuzun da katılmış olduğu Başkanlar Kurulu toplantısında bölge barolarının ortaklaşarak oluşturduğu metni okuyan Baro Başkanımız Av. Abdullah Öncel, birlik başkanının derhal kanunda düzenlenen görevlerini yerine getirmesi çağrısında bulunmuştur. Türkiye Barolar Birliği Başkanının, barolar tarafından kendisine hatırlatılan görevini yerine getirme çağrılarını dikkate alması gerekirken tam aksine kendisini görevini yapmaya davet eden baroları terör ve terörizmle yan yana getirme talihsizliğinde bulunmuş ve nezdimizde meşruluğunu tamamıyla kaybetmiştir.

Yine ülkemizin son günlerde içinde bulunduğu durum karşısında hukukun yanında olmayı tercih etmeyerek tamamen kendi kişisel hesaplarını ve bekasını koruma telaşı içerisine girmiş, hukuk devletinin savunma ayağını, yerel ve dünya kamuoyu önünde en hafif deyimiyle ayaklar altına almıştır.

Belirtmiş olduğumuz sebeplerle söz ve eylemleriyle demokrasiye, hukuk devleti ilkelerine, avukatlık mesleğine, barolara ve Türkiye Barolar Birliğinin kurumsal kimliğine zarar veren TBB Başkanı Sayın Metin Feyzioğlu'nun, bu görevi daha fazla sürdüremeyeceği anlaşıldığından gereğinin yapılması için 1136 sayılı Avukatlık Kanunu'nun 115. maddesi çerçevesinde Türkiye Barolar Birliğini olağanüstü genel kurula çağırıyoruz.

Barolarımız, hukuku teferruat olarak görmeyen, savaş ve çatışmalardan beslenmeyen, gerçek anlamda hak ve özgürlüklerden yana olan Avukatların haklarından ve Baroların bağımsızlığından ödün vermeyen Birlik Başkanları çıkarmaya her zaman muktedirdir."

BİHA