Kapat
TÜGVA, 6,7,8,9,10 ve 11'inci sınıf öğrencilerine yönelik kodlama, yazılım ve robotik uygulamalar kursu düzenleyecek. Ayrıca vakıf tarafından 'Çizimlerle 40 Hadis' yarışması da yapılacak.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), İCATHANE Projesi ile Türkiye'nin birçok noktasında teknoloji laboratuvarları kurarak ortaokul ve lise öğrencilerine bilimi sevdirmek ve onları teknolojiyi kullanan konumdan teknoloji geliştiren konuma taşımayı hedefliyor.

Bu kapsamda çalışmalar yürüten TÜGVA, 6,7,8,9,10 ve 11'inci sınıf öğrencilerine yönelik kodlama, yazılım ve robotik uygulamalar kursu düzenleyecek.

Düzenlenecek kurslar için başvurular, 16-25 Ekim tarihleri arasında yapılacak. 27 Ekim tarihinde yapılacak olan sınav ile kursa alınacak öğrenciler belirlenecek.

ÇİZİMLERLE 40 HADİS YARIŞMASI

Yine TÜGVA tarafından "Çizimlerle 40 Hadis" yarışması da düzenlenecek. Yarışmaya katılacak öğrencilerden, 40 hadisten birini seçmeleri ve bunu resmetmeleri isteniyor. 

15 Kasım'da başvuruları sona erecek olan yarışmanın birincisine 7 bin lira, ikincisine 5 bin lira ve üçüncüsüne ise 3 bin lira ödül verilecek.

Hem kurs hem de yarışma ile ilgili daha detaylı bilgi, TÜGVA'nın internet sitesine yer alıyor.

BİHA