Halfeti eski Belediye Başkanı Bayram tahliye edildi

27 Ocak 2022 17:09
Kapat
Şanlıurfa'da terör soruşturması kapsamında tutuklu eski DBP'li Halfeti Belediye Başkanı Mustafa Bayram tahliye edildi.

ŞANLIURFA - Şanlıurfa’da 2 Aralık 2016’da görevden alınarak yerine kayyım atanan Halfeti Belediyesi Eşbaşkanı Mustafa Bayram ile birlikte HDP Şanlıurfa eski İl Eşbaşkanı Leyla Akça, HDP eski yöneticileri Mehmet Binici ve Avni Gürbüz gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

İsmail Kaplan ve Ahmet Kılıç'ın da aralarında bulunda 6 kişi hakkında "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla açılan dava Urfa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Davanın 7 Aralık 2018 tarihinde görülen 5’inci duruşmada, "Örgüt üyesi olmak" iddiasıyla Mustafa Bayram'a 9 yıl 4 ay 15 gün, Mehmet Binici'ye 9 yıl 10 ay, Leyla Akça'ya 8 yıl 4 ay, Avni Gürbüz'e ise 8 yıl 9 ay, tutuksuz yargılanan İsmail Kaplan'a ise 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

YARGITAY KARARI BOZDU


Tutukluluk hallerinin devamına hükmedilen 4’ü tutuklu 5 kişi, avukatları aracılığıyla yerel mahkemenin kararını temyiz için İstinaf’a götürdü. İstinaf’ın onama kararı ardından avukatlar, bu kez kararı Yargıtay’a taşıdı. Dosyayı inceleyen Yargıtay, hapis cezaları fazla verildiği gerekçesiyle yerel mahkemenin kararını bozdu.

Bozma kararından sonra davanın ilk duruşması Urfa 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya Mustafa Bayram, Mehmet Binici, Leyla Akça ve Avni Gürbüz, tutuldukları cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Avukatların da hazır bulunduğu duruşma kimlik tespiti ile başladı.


DÖRT SİYASETÇİ TAHLİYE OLDU

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, aynı suçlama ile Mustafa Bayram 7 yıl, 9 ay, 10 gün, Leyla Akça’ya 7 yıl 8 ay, Avni Gürbüz'e 7 yıl 5 ay ve Mehmet Binici’ye 7 yıl, 6 ay, 15 gün hapis cezası verdi.

Mahkeme, tutuklu kaldıkları süreyi göz önünde bulundurularak 4 siyasetçinin tahliyesine karar verdi.

BİHA