Vekil Akay, gazeteciyi tehdit ettiği yönündeki iddiaları yalanladı

11 Şubat 2022 13:49
Kapat
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Akay, BirGün muhabiri İsmail Arı’nın kendisini tehdit ettiği yönündeki iddialarını yalanladı.

BirGün muhabiri İsmail Arı, yeğeni ve aynı zamanda avukatı olan Şerafettin Akay’ın, satışı yasak olan uzun namlulu bir silahla ateş ederken kaydedilmiş bir videoya ulaşması üzerine AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Akay’ı aradı. Gazeteci Arı, söz konusu videoya dair görüşünü sormak üzere aradığı Akay tarafından "Çok terbiyesiz bir adamsın. Sana ulaşırsam seni perişan ederim, adi adam” diye tehdit edildiğini iddia etti.

Akay’ın avukatının videosunu kişisel Twitter hesabından paylaşan gazeteci Arı, yaşananları şöyle anlattı:

“AKP Urfa Milletvekili Ahmet Akay'ın avukatının satışı yasak uzun namlulu silahla videosuna ulaştım. AKP Milletvekili Akay'ı bir açıklamanız var mı? Diye aradım. Akay, ‘Sana ulaşırsam seni perişan ederim’ diye beni açıkça tehdit etti. Milletvekili Akay'a ‘beni tehdit ediyorsunuz’ dememe rağmen sözlerini küfür ve hakaretlerle sürdürdü. Ayrıca Akay'ın bu ilk vukuatı da değil. Daha önce de oğlunun memura rüşvet verdiği ortaya çıkmıştı.”

MİLLETVEKİLİ AKAY: “TEHDİT MEHDİT YOK”

BİHA’nın ulaştığı AK Parti Şanlıurfa Millletvekili Ahmet Akay, gazeteci İsmail Arı’ya kızdığını ancak tehdit etmediğini söyledi. “Yeğenim bir şey yapmışsa kendisini ilgilendirir” diyen Akay, şunları söyledi:

“İsmail Arı beni beni aradı. ‘Senin yeğeninle, avukatınla ilgili elimde belge var’ dedi. Ben de kızdım. Beni ne ilgilendirir yeğenimse? Üç beş günde bir beni arıyorsun, haber kaynağın yalan aktarıyor sana, sana da yazık. Tehdit filan etmedim. Çünkü 10 günde bir arıyor beni, yok oğlun rüşvet vermiş, Akçakale’de şu olmuş, bu olmuş diye arayıp duruyor. Para mı istiyor anlamadım. Ben de biraz kızdım açıkçası. Tehdit mehdit yok”.

 

 

BİHA