Urfalı öğrenciler ‘Uçan Raketler’ projesiyle masa tenisi oynayacak

24 Mart 2022 15:06
Kapat
Türkiye Masa Tenisi Federasyonu ile bir teknoloji firmasının organize ettiği ‘Uçan Raketler’ projesinin tanıtımı Şanlıurfa’da yapıldı.

‘Uçan Raketler’ sosyal sorumluluk projesi Çorum, Isparta ve Trabzon’un ardından Şanlıurfa’ya taşındı. Projenin Şanlıurfa tanıtımı GAP Arena Spor Salonu’nda gerçekleşti. 

Etkinliğe Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Oktay Çimen, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Yasin Akgül, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ahmet Kaytan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Eren ile teknoloji firmasının yetkilileri ve projenin diğer paydaşlarıyla öğrenciler katıldı.

Halk oyunları ekibinin gösteri sunduğu etkinlikte konuşan Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Oktay Çimen, sporun önemine değindi. Çimen, “Çocuk ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan korumak ve geleceğimiz olan gençlerimizi topluma kazandırmak amacıyla, Hitit ile birlikte yürüttüğümüz Uçan Raketler projesinin başarılı olması en büyük amacımız. Buradan yetişecek çocuklarımızın arasından milli sporcularımızın çıktığını görmeyi hedefliyoruz” dedi. 

Türkiye Masa Tenisi Federasyonu ve teknoloji firması iş birliği ile hayata geçirilen Uçan Raketler projesi; çocuk ve gençlerin masa tenisi sporu ile buluşturulması, masa tenisi sayesinde sağlıklı yaşam ve düzenli spor yapma alışkanlığı kazanmaları amacıyla 2018 yılında başlatıldı.

 

Proje kapsamında; il genelinde ihtiyaç sahibi okullar belirlenerek ilk olarak masa tenisi ekipmanları sağlanıyor. Aynı zamanda, Türkiye Masa Tenisi Federasyonu tarafından verilen profesyonel eğitimler sonunda antrenörlük sertifikası alan öğretmenler tarafından öğrencilerin eğitim süreci başlıyor. Çocukların zihinsel ve bedensel gelişimlerini desteklerken, genç yeteneklerin keşfedilip desteklenerek ülkemizi bu dalda dünya çapında temsil edecek sporcuların kazanılması da projenin bir başka amacı. Uçan Raketler projesi sayesinde Çorum’da 55, Isparta’da 41, Trabzon’da da 77 okuldan toplamda 30 binden fazla çocuk profesyonel masa tenisi eğitimi imkanına kavuştu.

 

85 BİN ÖĞRENCİYE ULAŞACAK

Uçan Raketler ile Şanlıurfa’da daha önce masa tenisi ekipmanı olmayan 100 okula masa tenisi masası ve malzemesi sağlandı. Ekipman desteği, profesyonel bir eğitim programıyla birleşerek, 100 öğretmenin 1. Kademe Antrenörlük Kursu eğitimleri tamamlandı. Eğitimi tamamlayarak sertifikalarını alan öğretmenler, masa tenisi eğitiminin okullarda yaygınlaşması için gönüllü destek verecek. Uçan Raketler Şanlıurfa’da 100 okulda toplam 85.000 öğrenciye ulaşacak.

 

SURİYE’DE Kİ OKULLAR UNUTULMADI

Şanlıurfa özelinde Suriye sınırındaki okullar da unutulmadı. Tel Abyad’da Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı olan El Cerrah, Ayn-Arus, Hasan El İsa, Suluk El Garbi Ve Ali İbn Talip ortaokullarına da masa tenisi masası, raket ve top desteği sağlandı.   

 

BİHA