Şanlıurfa'da Suriyelilerin gasp yalanı tutmadı

05 Ağustos 2022 16:10
Kapat
Haliliye’de, bıçakla yaralı bir şekilde hastaneye gelen ve kendilerinin gasp edildiğini söyleyen 2 Suriyelinin çelişkili ifadelerinden şüphelenen polis, gasp yalanını ortaya çıkardı.

HALİLİYE- Evde kendi aralarında kavga ettiği belirlenen 2 Suriyeli sınır dışı edilmek üzere Geri Gönderme Merkezine gönderildi.

İddiaya göre, darbedilmiş ve bıçaklanmış olarak Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine kendi imkanlarıyla gelen Muhammed Elap Abdullah (19) i Taha Elşamlup (31) 4 kişi tarafından gasp edildiğini hastane polisine söyledi.

Hastanede tedavi altına alınan 2 Suriyeli, ifadesi alınmak üzere emniyette götürüldü. Burada ilk ifadelerinde Yenişehir Mahallesinde bıçaklı 4 kişi tarafından önleri kesilerek, miktar para ile üzerlerinde bulunan cep telefonlarının gasp edildiğini ifade ettiler. Yaşanan arbede sırasında yaralandıklarını ve bu sırada cep telefonu ve bir miktar paralarının gasp edildiğini daha sonra şahısların kaçtıklarını ifade veren 2 Suriyeli çelişkili yanıtlar verdiğini fark eden polis, şahısların geçtiği güzergahlardaki güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi. Ancak herhangi bir suç unsuruna rastlamadı. Bunun üzerine suçlarını itiraf eden 2 Suriyeli aile meselesi yüzünden evde kavga ettiklerini itiraf etti.  Emniyetteki işlemlerinin ardından 2 Suriyeli hakkında, suç uydurarak kamu görevlilerini oyalamaktan işlem yapılarak Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

BİHA