Büyükşehir’den fatura iddiasına yanıt: Karalama kampanyası!

29 Kasım 2019 21:22
Kapat
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Sakıp’ın Köşkü’nde KADEM’in düzenlediği toplantının ücretini ödediği iddialarını "Karalama kampanyası" diyerek yalanladı. Söz konusu iddia ile ilgili hukuki işlem başlatılacağı duyuruldu.

Saadet Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Niyazi Yanmaz’ın Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile ilgili fatura iddiasına dair yazılı açıklama geldi.

Yanmaz, bugün Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEMŞanlıurfa İl Temsilciliği’nin Büyükşehir Belediyesi BELTUR A.Ş tarafından işletilen Sakıb'ın Köşkü nde düzenlşediği yemekli orgazniasyonun fotoğrafını paylaşarak "Bu yemeğin faturasını belediye ve müşteri kurum ibraz edebilir mi? Maksat kimse su-i zan etmesin" ifadelerine yer verdi.

 

Etkinliğe Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliği ederek ücret alınmadığı iddiasına Büyükşehir Belediyesi de bugün yazılı açıklama ile yanıt verdi.


"BELEDİYEMİZİN TASARRUFU BULUNMUYOR"

İddiayı yalanlayan Büyükşehir Belediyesi paylaşımı "Karalama kampanyası" olarak nitelendirdi.

Hukuki işlem başlatılacağı duyurulan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bir Sivil Toplum Kuruluşunun düzenlemiş olduğu etkinliğe ait fotoğrafları sosyal medyada paylaşıp, bu paylaşımla belediyemizle ilgili olumsuz algı oluşturmak isteyen belli bir grubun şehrimizin üstündeki karalama kampanyalarından birine daha şahitlik ediyoruz. Çamur at izi kalsın mantığıyla şehrimizi ve belediyemizi zan altında bırakan ve son zamanlarda artan bu ve benzeri mesnetsiz, gerçekten yoksun iddialarla ilgili gerekli hukuki işlemler Belediyemizce başlatılacak olup soz konusu Sivil Toplum Kuruluşunun gerçekleştirdiği organizasyonla ilgili de Belediyemizin herhangi bir tasarrufunun bulunmadığı kamuoyunun bigilerine sunulur."

BİHA