Vali Erin, Telabyad'da okul açılışına katıldı

02 Aralık 2019 17:00
Kapat
Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, terörden temizlenen ve tadilatı yapılan okulun açılışı için Telabyad'a gitti. Öğrenciler, Vali Erin ve heyete büyük ilgi gösterdi.

Türkiye'nin güneyindeki terör koridorunun temizlenmesi amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatının ardından bölgedeki çalışmalar devam ediyor.
 


 

Sağlık, eğitim, ulaşım gibi konularda Türkiye'nin desteği ile normalleşme süreci devam ederken, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, bugün Suriye'nin Telabyad kentine gitti.
 


 

Beraberinde 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Oktay Ağbuba ve Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Göç ve Acil Durum Eğitim Daire Başkanı Metin İlci ile birlikte bölgeye giden Vali Erin, burada okul açılışına katıldı. 
 


 

Tadilatı yaklaşık 300 bin lira maliyetle, Milli Savunma Bakanlığı ve Şanlıurfa Valiliği tarafından yapılan Müşrifet El Havi İlkokulunun açılışı gerçekleştirilirken, öğrenciler Vali Erin ve beraberindeki heyete büyük ilgi gösterdi. 
 


 

Toplam 6 dersliğin yer aldığı ve 100 öğrencinin eğitim göreceği okulun çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alınırken, heyet, öğrencilere çeşitli hediyeler dağıttı.

 


 

VALİ ERİN: ZALİMİN İNSAFINA TERK ETMEYECEĞİZ

Burada konuşan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, bölgenin terörden temizlendiğini belirterek, şu sözlere yer verdi:

“Allah’a şükür çok kısa bir süre içerisinde hem Telabyad’da hem de Resulayn’da bu temiz bölgeler kirli insanlardan terörden teröristlerden Türk Silahlı Kuvvetlerimizin bir kahramanlığı ve başarısı Suriye Milli Ordusunun da desteğiyle temizlendi. Sonra hayatın normalleştirilmesi, ilçeye barışın ve huzurun bir an önce temin edilmesi ve çocuklarımızın, burada yaşayan insanlarımız huzur içerisinde, güven içerisinde yarına hiçbir endişe duymadan uyanabileceği bir ortamı sağlamaya yönelik canla başla gerek Mehmetçiğimiz, gerek kamu kurum ve kuruluşlarımızın bütün temsilcileri ve oluşturulan meclisin üyeleri meclis başkanlığının koordinasyonunda çalışmalarına son hızla devam ediyor.

Allah’ın izniyle çok kısa süre içerisinde huzuru ve güveni temin edilen Telabyad’da ve Resulayn’da kamu hizmetlerinin de hızlı bir şekilde sunulabilmesine yönelik her türlü desteği Türkiye  Cumhuriyeti devleti olarak burada oluşturulan meclise ve buradaki kurumlara vermeye devam edeceğiz. Barış Pınarı Harekatının amacı bu bölgeye barışı huzuru getirmektir. Bu bölgenin terörden teröristlerden temizlenmesidir. Bu bölgede yaşayan insanlara yaşanabilir bir ortam yaratmaktır. Masum Suriye halkını ve bugün okul açılışı vesilesiyle bir arada bulunduğumuz hemen yanı başımızdaki bu temiz pırıl pırıl çocukları zalimin insafına terk etmeyeceğiz.”

Mustafa PAYIK/BİHA